Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 05. 2017. 15:47 >> 15:25
18

SNP SAOPŠTIO

"Plavski odbor nije pisao Miliću"

Opštinski odbor SNP Plav ne stoji iza otvorenog pisma predsjedniku partije Srđanu Miliću, koje je ranije danas dostavljeno medijima, već se radi o neodgovornom, zlonamjernom i netačnom istupu grupice nedobronamjernih, saopšteno je iz te stranke.

 

"Među njima ima čak i onih koji uopšte nijesu članovi Opštinskog odbora SNP Plav. Ta činjenica govori više od svega. Takođe, grupicu čine oni koji su nezadovoljni što SNP u Plavu nije napravio koaliciju sa DPS-om, zbog čega već tri godine ne prisustvuju sjednicama Opštinskog odbora SNP-a", navodi se u saopštenju SNP-a.

Podsjetimo, ranije danas je medijima dostavljeno otvoreno pismo osam članova plavskog SNP-a, kojim su pozvali lidera te partije, Srđana Milića, da podnese ostavku.

Zahtjev su potpisali Zoran Jokić, kao član Glavnog odbora SNP-a i Miloš Paunović, Branislav Dašić, Vukomir Otašević, Dragić Garčević, Ljubiša Živaljević, Milić Milović i Aleksandar Šoškićčlanovi kao članovi opštinskog odbora SNP-a u Plavu .

"Poslije dužeg razmišljanja i ne želeći da na bilo koji način podrivamo jedinstvo i ugled SNP-a kao dugo vremena najjače opozicione stranke, sa programom koji je iskreno podržavalo članstvo partije – odlučili smo da Vam se ovim pismom obratimo kao predsjedniku SNP-a da odmah podnesete ostavku na sve dužnosti koje u partiji obavljate. Na ovakav korak smo se odlučili iz razloga što ste kao predsjednik SNP-a svojim činjenjem ili više nečinjenjem, svjesno ili nesvjesno, namjerno ili nenamjerno, srozali ugled partije i pasivizirali do krajnjih granica aktivnost članova i organa partije, što je za posledicu imalo da je naša partija postala partija sa malim ugledom i uticajem na politička zbivanja u Crnoj Gori", navodi se u otvorenom pismu.

U pismu se dalje navodi da je "gotovo zamrla aktivnost partije kao političke stranke, a to se adekvatno odrazilo na izborne rezultate u oktobru 2016. kao i na lokalnom nivou u opštinama Budva, Kotor i Herceg Novi".

"Smatramo da je neophodno u skladu sa Statutom izabrati novo rukovodstvo SNP-a, Glavni odbor, predsjednika i druge organe partije. U te organe trebalo bi birati ugledne članove stranke spremne da se bore za ostvarivanje programskih ciljeva, a ne za ostvarenje bilo kojih svojih političkih i drugih interesa. Naša je ocjena, a tako je mišljenje ogromne većine članstva, da ovo treba učiniti odmah, da bi se izborom novih organa stranke povratio njen ugled među ostalim opozicionim strankama, te da njena snaga utiče na tok političkih i društvenih zbivanja kako je to činila i prije", stoji u otvorenom pismu.

Kako navode, isključivi cilj je da se u slozi sa ostalim opozicionim strankama koje se bore za poštovanje Ustava i zakona, na slobodnim izborima smijeni korumpirana vlast DPS-a i to kako na nivou Crne Gore, tako i na nivou svih lokalnih samouprava, gdje, kako zaključuju, DPS koja je u raspadu, drži vlast koju sprovodi u vidu samovolje užih krugova, političkih elita i kriminalaca sa minornim političkim strankama.

 

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније