Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

17. 05. 2017. 08:26 >> 08:00
9

VUJOVIĆ SMATRA

Ulazak u NATO neće smanjiti tenzije

Ulazak Crne Gore u NATO neće smanjiti političke tenzije u zemlji, smatra predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring (CEMI) Zlatko Vujović.

On tvrdi da će i pored odluke parlamenta da se Crna Gora pridruži alijansi određeni nivo tenzija ostati.

"Političke tenzije neće lako splasnuti. One će postojati. Naravno da će se opozicija i vlast truditi da podržavaju te tenzije jer one pomažu homogeniziranju njihovog biračkog tijela. Ali teško da će u budućnosti moći da se drži biračko tijelo, samo na bazi prazne priče. Moraće birači dobiti nešto konkretno da bi podržali jednu ili drugu opciju", kazao je Vujović za radio "Slobodna Evropa".

On je istakao da će dosadašnje velike teme smijeniti životni i konkretni ekonomsko socijalni problemi.

"Mislim da ćemo se uslovno rečeno udaljiti od onih tema koje su bile snažno homogenizirajuće, kao što su državnost Crne Gore i NATO. Napokon, pred vlast i opoziciju će biti postavljeni mnogo stroži kriterijumi koje će ocjenjivati birači. Ne može se svoditi politički program na pominjanje par imena na političkoj sceni", kazao je Vujović, ističući da će biti interesantno da i opozicija ponudi konkretna rješenja za određene probleme i da se povede debata o tome ko može da stvarno ponudi nešto kvalitetno.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније