Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 05. 2017. 17:38   >>  17:14 12

KRIVOKAPIĆ OCIJENIO

Novi izbori jedino rješenje

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić ponovio je da samo novi parlamentarni izbori mogu riješiti, kako je kazao, krizu u državi.

Lider SDP-a se sreo danas sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maris Davije. Kako je saopšteno iz SDP-a, tema razgovora bila je politička situacija u Crnoj Gori u kontekstu bojkota Parlamenta i zahtjeva opozicije za organizovanjem novih izbora.

"Krivokapić je ponovio stav SDP oko ponavljanja izbora najkasnije sa datumom održavanja predsjedničkih izbora i istakao da je taj zahtjev, uz bojkot parlamenta, zahtjev cjelokupneo pozicije. On je naglasio da se kriza u Crnoj Gori može kvalifikovati kao sistemska kriza sa elementima političke, ekonomsko - socijalne i bezbjednosne krize i da se takvo teško stanje u jednoj zemlji može jedino rješavati novim izborima", saopšteno je iz SDP-a.

Krivokapić je, kako dodaju, naglasio da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani.

"Crna Gora je jedinazemlja u Evropi u kojoj nikada nijesmo imali promjenu vlasti na demokratskim izborima i to je dovelo do stvaranja svojevrsne simbioze jedne partije i države. Takvo stanje više nije održivo i jasno je da Crna Gora, nakon ulaska u NATO, uz pomoć svojih partnera ubrzano ulazi u novu fazu političkog razvoja. Ta nova faza će biti krunisana rušenjem posljednjeg Berlinskog zida u Evropi, oličenog u DPS autokratiji", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније