Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 05. 2017. 20:51 >> 20:28
9

AKO NASTAVE BOJKOT

DPS: Dio opozicije će se ugasiti

Iz Demokratske partije socijalista su ocijenili da je očigledno da se crnogorskoj opoziciji, kao djeci u vrtiću, svaki čas moraju predočavati činjenice kako bi shvatili realnost u kojoj žive.

DPS, u saopštenju dostavljenom medijima, navodi kako su redovni parlamentarni izbori 16. oktobra 2016. održani u fer i demokratskoj atmosferi, a na njima je upravo ta stranka dobila većinsko povjerenje građana da, sa tradicionalnim koalicionim partnerima, formira vlast.

"To su potvrdile sve nadležne državne institucije, kao i međunarodne posmatračke misije u svojim izvještajima. Rezultate izbora su potvrdile i crnogorske opozicione partije, prihvatajući poslanička mjesta koja su im pripala u Parlamentu. To što su ponovo poraženi i što se njima ne dopadaju rezultati izbora, nije ni zakonski ni bilo kako drugačije utemeljen razlog za ponavljanje izbora. Takođe, nasijedanje na zapaljivu retoriku Demokratskog fronta i oslanjanje na to da će oni nasilnim putem završiti posao za čitavu opoziciju, pokazalo se kao uzaludna rabota", kažu u DPS-u.

Dodaju i da vrlo dobro shvatajući da će se dio opozicionih partija ugasiti do narednih parlamentarnih izbora ako nastave sa bojkotom, opozicionari se svim silama trude da dokažu postojanje političke krize u Crnoj Gori, ne bi li ih legitimno izabrana vlast stalno molila da se vrate u Parlament ili uđu u Vladu.

"Prošlo je sasvim dovoljno vremena od izbora i upućeno im je mnogo poziva da se vrate radu i dijalogu kroz institucije sistema. I izvršna i zakonodavna vlast imaju neuporedivo važnijeg posla od stalnog dozivanja opozicije da se vrati obavezama koje su im povjerili građani Crne Gore. Na kraju, opozicione partije će račune za svoj nerad polagati upravo onima koji su im svojim glasovima omogućili da ne rade apsolutno ništa za interese građana i države, a da za takav neodgovoran odnos uredno primaju plate od novca tih istih građana koje ignorišu", zaključuju iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније