Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

19. 05. 2017. 14:47 >> 14:21
1

DPS KOTOR

Kotorani prepoznali nedosljednost koalicije

Vlast u Kotoru najavljuje da će važni projekti biti završeni do početka sezone, a zaboravljaju da je sezona počela prije 2 mjeseca, kažu iz kotorskog DPS-a. Tvrde da su Kotorani uveliko prepoznali nedosljednost koalicije i da će prijevremeni izbori u tom gradu doći prije nego što se počne sa realizacijom projekata.

 

“Od stupanja na mjesto Predsjednika opštine, Vladimir Jokić se svim snagama potrudio da predlog razvojnog budžeta, koji je pripremljen od današnje opozicije, a tadašnje vlasti, protivpravno pretvori u predlog jednog populističkog i u svakom smislu retrogradnog budžeta za grad kakav je Kotor”, navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Oni tvrde da je vladajuća većina u Kotoru pokazala znanje kroz 40-ak amandmana na budžet, od kojih su, kako kažu u DPS-u, mnogi smiješni.

“Najtužnija i ubrzo će se dokazati i najpogubnija stvar za sve građane Kotora jeste izbacivanje projekta pothodnika ispod Rive iz kapitalnog budžeta, jer je po riječima tadašnje odbornice, a današnje potpredsjednice, Ljiljane Popović Moškov, nemoguće sagledati benefite i isplativost takvog objekta imajući u vidu kratkoročnost ugovora zaključenih sa kruzing kompanijama”, navodi se u saopštenju.

Za taj projekat prethodna vlast je, kako su saopštli,  izradila projekat, dobila saglasnost od svih relevantnih institucija, dobila građevinsku dozvolu i izabrala izvođača radova, koji bi do danas navedeni objekat stavio u funkciju.

“Stalne gužve koje su svakim danom sve veće i obećanje privremene većine u parlamentu kao i Predsjednika opštine Kotor da će problem gužvi biti riješen do sezone više nego jasno govore o ozbiljnosti i lakoći izgovorenih neistina. Moguće je da smo mi gospodu iz vlasti pogrešno razumjeli te da isti nisu mislili na turističku sezonu 2017. ili je u pitanju da isti završavajući poslove u firmama u Beogradu i baveći se izborima u susjednim opštinama su zaboravili da je sezona počela prije 2 mjeseca”, kažu iz DPS-a I dodaju:  

“O ozbiljnosti navedene koalicije najbolje govori činjenica da su u toku izmjene i dopune Programa rada  i Programa uređenja prostora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, koji je donešen prije nepuna 2 mjeseca, pompezno najavljujući veći stepen transparentnosti i efikasnosti rada lokalne samouprave prilikom odabira projekata za poboljšanje života svih građana grada Kotora.”

Iz kotorskog DPS-a lažu da je očigledno plan nove koalicije da se ti projekti realizuju do 2019.godine.

“Pri tom zanemarujući činjenicu da su građani Kotora uveliko prepoznali njihoviu nedosljednost i da će prijevremeni izbori u Kotoru doći mnogo ranije nego što isti otpočnu sa realizacijom navedenih projekata”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније