Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

20. 05. 2017. 09:57 >> 09:41
7

CRNOGORSKA APELUJE

Dan nezavisnosti obilježiti i u Budvi

Iz Crnogorske navode da budvanska vlast ne namjerava da bilo kakvim prigodnim svečanostima obilježi Dan nezavisnosti, te da će u tom slučaju prisitati buduće učešće u gradskom parlamentu.

"Mi iz Crnogorske podjećamo aktuelnu koalicionu vlast u Budvi da je sjutra, u nedjelju, najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji jer je 11 godina od dana kada je Crna Gora na veličansTvenom referendunu 2006. godine obnovila svoju nezavisnost i uspostavila puni međunarodni subjektivitet. Prinuđeni smo podsjetiti na ovaj značajan državni praznik aktuelnu vlast jer ne vidimo u našoj opštini da postoji namjera obilježavanja ovog značajnog jubileja bilo kakvim prigodnim svečanostima", saopštio je predsjednik OO Crnogorske Budva Miodrag Čučka.

Čučka napominje da, nažalost, ni ranije vlasti u Budvi nijesu pridavale poseban značaj tom državnom prazniku.

"Ali nam je sada jasnije zbog čega nijesu imali vremena, ni motiva da se ozbiljnije posvete proslavama nezavisnosti", naveo je on.

Čučka ističe da je podsjećanje Crnogorske aktuelnoj budvanskoj vlasti najdobronamjernije, jer, kako je naveo, i u posljednji čas imaju šansu da na najskromniji način obilježe veliki crnogorski praznik.

"U slučaju da ovo naše podsjećanje bude ignorisano, upozoravamo koalicionu vlast u Budvi da će Crnogorska na svojim organima, odmah nakon praznika, preispitati svoje buduće učešće u gradskom parlamentu. Naša poruka je više nego jasna jer želimo da sadašnji vladari našim gradom shvate da Budva nikada više neće biti „država u državi“, jer je Budva najsjajniji biser Crne Gore i metropola crnogorskog turizma", kazao je Čučka.

On je naveo da mnogi gradovi u Crnoj Gori sa mnogo skromnijim budžetom na prigodan način obilježavaju i slave Dan nezavisnosti.

"Očekujemo da to uradi i naša Budva jer naša pripadnost Crnoj Gori nikada neće biti upitna, pa ko god vladao našim gradom. U očekivanju da Budva obilježi veliki državni praznik, mi iz Crnogorske koristimo priliku i svim našim sugrađanima čestitamo Dan nezavisnosti – Da je vječna Crna Gora", poručio je Čučka.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније