Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 05. 2017. 12:58 >> 12:38
15

SDP SAOPŠTIO

Dan nezavisnosti prilika za nove podjele

Zajednički koordinator DF-a i DPS-a, Aleksandar Vučić, dao je nalog svojim partnerima da se podizanjem tenzija i širenjem podjela čuvaju poljuljani rejtinzi, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

 

Iz partije Ranka Krivokapića saopštavaju da je očigledno da pojedine političke strukture Dan nezavisnosti doživljavaju kao priliku da izazovu podjele među ljudima, jer očigledno nemaju što drugo da ponude građanima Crne Gore.

"'Zajedničkim naporima' saradnika Putinove Jedinstvene Rusije iz DF-a i DPS-a se pokušavaju unijeti podjele po nacionalnim linijama, ali su građani naše zemlje shvatili da se na podjelama ne može graditi zajednička kuća. U Crnoj Gori nam ne treba povratak u devedesete, ni u retorici i ikonografiji, a o ratnim i ekonomskim prilikama da i ne govorimo. Ne treba nam ni 'SAOizacija' pojedinih regija Crne Gore i što se nas iz SDP-a tiče bićemo na braniku građanske, evropske i tolerantne Crne Gore, baš kao što smo to bili i devedesetih", navodi se u saopštenju SDP-a.

Smatraju da je politika podjela i daljeg vođenja završenih bitaka "jedino što dvije strukture koje dijele Crnu Goru mogu da ponude građanima i zbog toga im je podrška svakim danom sve manja".

"Manja je i u Kotoru u kojem do nogu poraženi DPS pokušava ubrati jeftine političke poene partijskim 'čestitanjem' Dana nezavisnosti, valjda zaboravljajući da su njihovi čelni ljudi bili (rame uz rame sa članovima današnjeg DF) u napadu na Dubrovnik, sa pozicija komadanta artiljerije ili švercera oružja. Dosta je nama vašeg 'patriotizma' koji traje sve do presude za organizovani kriminal kad se ekspresno odričete crnogorskog držaljanstva", poručili su iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније