Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 05. 2017. 13:28 >> 13:01
13

DPS OCJENJUJE

Mučno kad se Krivokapić poredi s LSCG

Crna Gora je za 11 godina nezavisnosti postigla velike uspjehe i uspjela da sačuva sebe od svih neprijatelja i rušitelja, uključujući i one na čiju se stranu svrstao predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

 

"Niti ova država zavisi od Krivokapića, niti će Krivokapić na bilo koji način uticati na njen dalji razvoj i napredak. Svoj odnos prema Crnoj Gori on je pečatirao kada je stao u odbranu onih koji su htjeli da je vide okrvavljenu i ugašenu. Pusti priču Krivokapiću, nego reci zašto si izdao Crnu Goru? Taj žig sramote nećeš nikad sprati, na koju god stranu istorije pokušavao da svrstaš sebe", poručili su iz DPS-a.

Komentarišući čestitku koju je Krivokapić uputio za Dan nezavisnosti, iz DPS-a su istakli da je lider SDP-a "za svoje, kao i uvijek neutemeljene i izmišljene optužbe mogao da odabere bilo koji drugi dan".

"Ali je njemu očigledno bilo najvažnije da pokuša da sroza i 21. maj, tu jedinu preostalu svijetlu tačku njegove političke karijere. Na sreću, ni Dan nezavisnosti ni Crna Gora ne zavise od Krivokapića i njegove principijelnosti. Posebno je mučno slušati kad Krivokapić svoju strančicu poredi sa Liberalnim savezom Crne Gore, čiji su članovi i simpatizeri bili najpouzdaniji čuvari crnogorske nezavisnosti. Ali, to su Krivokapić i SDP, kićenje tuđim perjem - danas LSCG, a proteklih 17 godina DPS – jedina je politika na kojoj opstaju. Narednog 21. maja se može očekivati da se pozove na 'svijetlu tradiciju' Nove Andrije Mandića, svojih novih koalicionih partnera, sve pod izgovorom borbe za demokratiju i smjenjivost vlasti", navodi se u saopštenju DPS-a.

Pitaju i što bi Krivokapić danas slavio i na čiju bi se političku tradiciju danas pozivao "da su u nekom trenutku za proteklih 20 godina njegovi današnji politički saborci došli na vlast".

"Koji datum i koju državu, kakav bi patriotizam tada prosipao? Sada je izvjesno, samo onaj koji bi godio njegovoj ličnoj ambiciji i pozicioniranju njegovih partijskih kadrova. Krivokapić je podnio strašnu 'patriotsku žrtvu' – ispod cenzusa uskočio je pravo na jednu od najviših državnih funkcija i na njoj se zadržao punih 17 godina, koristeći se svim mogućim benefitima. Nakon toga je brzinski prešao na stranu rušitelja Crne Gore, računajući da će mu upravo oni omogućiti novi dvadesetogodišnji boravak u specijalno napravljenoj skupštinskoj fotelji. Smjenljivost vlasti je jedan od principa demokratije, ali po pravilima koje ta ista demokratija propisuje, dakle, na fer i demokratskim izborima, a ne onako kako se prohtije neprijateljima Crne Gore, Krivokapiću i njegovim 'prijateljima' iz trećerazrednih međunarodnih krugova, na čija se mišljenja poziva po podgoričkim kafanama", navode iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније