Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 02. 2013. 13:05 >> 13:03
4

PREDSJEDNIČKI IZBORI

DPS: Ne smeta nam da SDP podnese žalbu Ustavnom sudu

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević kaže da toj stranci ne smeta da Socijaldemokratska partija, ili neko drugi, podnese žalbu Državnoj izbornoj komisiji ili Ustavnom sudu na kandidaturu Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima.

Milošević je agenciji Mina kazao da stav SDP-a o kandidaturi Vujanovića nije razlog za turbulencije u vladajućoj koaliciji.

,,Teško je komentarisati da li će SDP podnijeti ustavnu žalbu. Nama ne smeta da bilo ko podnese žalbu Državnoj izbornoj komisiji ili Ustavnom sudu i da tako skinemo hipoteku sa te priče i prihvatimo odluku”, rekao je Milošević.

Milošević je dodao da je DPS nije imala namjeru da se izborom Vujanovića suprostavi SDP-u, već je to urađeno jer je Vujanović najozbiljniji kandidat i čovjek koji će, kako je rekao, sigurno pobijediti. On je rekao i da je Vujanović kandidat kojeg podržavaju građani svih nacionalnosti. Zbog toga će, naveo je Milošević, jedan dio SDP-a podržati njegovu kandidaturu.

,,Znamo kakav je stav rukovodstva SDP-a, ali oni će se izjasniti o eventualnoj podršci nakon sjednice Glavnog odbora. Možda poslije odluke Ustavnog suda stav SDP-a bude drugačiji”, kazao je Milošević.

Komentarišući ocjene iz Demokratkog fronta da je Miodrag Lekić najozbiljniji kandidat za predsjednika države, Milošević je rekao da je utopija misliti kako Lekić može da pobijedi na izborima.U DPS-u su, prema riječima Miloševića, uvjereni da će njihov kandidat pobijediti u prvom krugu izbora zakazanim za 7. april. On je istakao i da ta stranka računa na glasove Pozitivne Crne Gore.

“Računamo na značajnu podšku ljudi koju su glasali za Pozitivnu Crnu Goru jer su oni bliži da glasaju za Vujanovića nego za Lekića”, kazao je on.

Milošević  je rekao da će na Predsjedništvu partije odlučiti da li će Svetozar Marović ili neko drugi, biti operativni rukovodilac kampanje Vujanovića.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније