Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 05. 2017. 13:47 >> 13:20
47

ZOGOVIĆ KONSTATUJE

Hapse trobojku, ističu zastavu Albanije

Crna Gora postala je nezavisna jedino od sebe i pretvorena je u privatnu državu i monetu za potkusurivanje, u kojoj su, u cilju očuvanja monopola vlasti, dozvoljeni svi dilovi i transakcije, saopštio je poslanik DF-a, Milun Zogović.

 

On je saopštio da se ne miri s činjenicom da se 11 godina od obnove crnogorske nezavisnosti proslavlja tako što se "trobojka hapsi, a albanska zastava vijori na Rumiji".

"Crna Gora je otadžbina, baš onako kako su nas učili u kući i školi, sve ono čemu geografski, kulturno i identitetski pripadamo, a ne himna Sekule Drljevića, ne zastava koju ne priznaje više od pola građana, a još manje pokradeni milioni pod plaštom zaštite te iste himne i zastave, i nikako ne albanska zastava na vrhu Rumije", saopštio je Zogović.

Ocijenio je da se mora spriječiti, kako je rekao, Đukanovićev i Markovićev "tajni dil o dobrovoljnom pristupanju takozvanoj 'prirodnoj Albaniji'".

"Potvrda da se mogućnost ovakvih tajnih dogovora ne može isključiti jeste ćutanje zvanične Crne Gore na teritorijalne pretenzije i izbjegavanje demarkacije od strane samoproglašenog NATO provizorijuma na teritoriji južne srpske pokrajine. Isticanje zastave strane države na Rumiji, zapravo, simbolizuje ulazak u posjed, odnosno osvajanje teritorije i nažalost može se tumačiti kao formalno i praktično ostvarivanje pomenutog tajnog dila i pripremanje javnog mjenja da to prihvati kao nešto 'sasvim' prirodno, izvjesno i kao najveći politički domet i cilj aktuelne vlasti. Da ništa nije slučajno, i da je pomenuti proces precizno dirigovan i kontinuiran podvrđuju i zastave koje se mogu vidjeti u Ulcinju, Plavu, Gusinju, Tuzima i nekim dugim sredinama čije isticenje zapravo pretstavlja obilježavanje teritorije", rekao je Zogović.

Smatra da albanske zastave na Rumiji i koncept građanske Crne Gore na ovakav način "nije ono što su željeli ni oni Crnogorci koji su se zalagali za obnovu crnogorske nezavisnosti".

Пратите нас на

Коментари47

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније