Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

24. 05. 2017. 11:53 >> 11:42
23

STOLTENBERG PORUČIO

Članstvo u NATO korak naprijed za CG

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, kazao je da se u Alijansi raduju formalizaciji članstva Crne Gore u NATO, uz ocjenu da je integracija u taj vojno-politički savez važan i za stabilnost ovog dijela Balkana.

 

On je, na današnjoj pres konferenciji uoči samita u Briselu, najavio da je članstvo u NATO veliki korak za Crnu Goru i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

"Radujemo se što ćemo Crnu Goru formalno pozdraviti kao 29. članicu NATO početkom juna. Premijer Duško Marković sjutra će nam se pridružiti, a ovo je korak naprijed za Crnu Goru, ali i za stabilnost Zapadnog Balkana", rekao je Stoltenberg.

Podsjećamo, premijer Marković otputovao je u Brisel na sastanak predsjednika država ili vlada zemalja članica NATO-a koji će se održati sjutra u novom sjedištu NATO-a.

Sa predsjednikom Vlade putuju ministri vanjskih poslova i odbrane, Srđan Darmanović i Predrag Bošković.

Samit u Briselu biće prvi sastanak na kojem će učestvovati novi predsjednici SAD i Francuske, Donald Tramp i Emanuel Makron.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније