Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 05. 2017. 14:36 >> 14:09
9

KNEŽEVIĆ POZIVA

Saopštiti ishod susreta Dinoše i Veselija

Poslanik DF-a Milan Knežević saopštio je da će Ambasada Crne Gore na Kosovu imati aktivnu ulogu u izbornom procesu na Kosovu, kako bi svojim "prirodnim saveznicima pomogla da namaknu većinu za formiranje vojske Kosova i usvajanje odluke o demarkaciji".

 

Knežević je istakao da je Ministarstvo vanjskih poslova dužno da javnost upozna s motivima i ishodom tajnog sastanka Ferhata Dinoše sa predsjednikom Demokratske partije Kosova Kadrijem Veselijem.

"Upravo na tom sastanku dogovorani su modaliteti izbornog inženjeringa kojim bi se kroz krađu glasova obezbijedila podrška Slobodanu Petroviću, koji je takođe prisustvovao sastanku, i njegovoj Samostalnoj liberalnoj stranci, vjernom koalicionom partneru Veseljija i Tačija. Darmanovićevo ministarstvo i ambasador Dinoša trebalo bi da saopšte egzaktne podatke i brojeve glasova koje su obećali da će 'obezbijediti' Samostalnoj liberalnoj stranci", istakao je Knežević.

Ocijenio je da će ove informcije značajno pomoći da se domaća javnost podrobnije upozna i sa razlozima anemičnog ćutanja nadležnih institucija na nedavna dešavanja na Rumiji i mnoga druga koja su njima prethodila.

"Kao i sa tužnom činjenicom šta su sa aspekta vladajuće koalicije nacionalni interesi Crne Gore. Predan angažman na svim projektima kojima se ugrožavaju vitalni interesi države Srbije i srpskog naroda su konstantna prepoznatljivost politike aktuelnog crnogorskog režima, tako da se stiče utisak da su pored vraćanja dugova za formiranje Sinđelićeve vlade, ovakve nečasne rabote postale pravi užitak za crnogorske vlastodršce. I dok se oficijelno kunu u najveći kvalitet zvaničnih odnosa Srbije i Crne Gore ne propuštaju ni jednu priliku da odmognu i Srbiji i Crnoj Gori", rekao je Knežević.

Dramatično je, smatra Knežević, koliki je stepen servilnosti zvanične Podgorice prema Prištini i Tirani.

"Vođeni matricom da će naštetiti državi Srbiji i tako vratiti dugove svojim kosovskim partnerima, toliko su odlutali da očigledno žele da misle da su isticanja albanskih zastava u Ulcinju, Gusinju, Plavu, Tuzima, a sada i na Rumiji i nezdrave teritorijalne pretenzije zapravo veća prijetnja Srbiji nego Crnoj Gori", smatra Knežević. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније