Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

24. 05. 2017. 18:05 >> 18:52
1

NIKOLIĆ PORUČIO

"Praktične mjere prate prijateljstvo CG i Kine"

Tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Kine prate praktične mjere koje se ogledaju u kontinuiranoj finansijskoj pomoći crnogorskoj ekonomiji, istaknuto je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Cui Dživeiom.

"Nikolić je izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva značajnog broja kineskih kompanija u Crnoj Gori kao i činjenicom da Kina realizuje projekte koji su od najveće važnosti za strateški razvoj Crne Gore", saopšteno je iz Skupštine.

Predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike dodao je da projekti kao što su izgradnja autoputa Bar-Boljare, rekonstrukcija Mosta na Đurđevića Tari i mnogi drugi u oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, nauke i energetike predstavljaju dokaz kvalitetnih i sadržajnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Kine.

"Dživei je potvrdio zadovoljstvo odnosima dvije države na političkom i ekonomskom planu, visoko ocijenivši dosadašnji napredak Crne Gore. Ambasador je najavio snažniju promociju investicionih i turističkih potencijala Crne Gore u Kini, što će pojačati prisustvo kineskih investitora i turista u našoj državi", istakli su iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније