Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

24. 05. 2017. 23:00 >> 07:56
4

U OKTOBRU

CG domaćin sastanka premijera Z. Balkana

Crna Gora će u prvoj polovini oktobra ove godine biti domaćin narednog sastanka predsjednika vlada država Zapadnog Balkana, piše na zvaničnom Fejsbuk profilu Vlade Crne Gore.

To je dogovoreno sinoć na sastanku premijera država Zapadnog Balkana u Briselu.

Za EU jače nego ikad

Opredjeljenje Crne Gore za put ka Evropskoj uniji jače je nego ikad, a naša država nastavlja proces evropskih integracija u drugačijem, jačem kapacitetu kao članica NATO-a, kazao je premijer, Duško Marković na sastanku s visokom predstavnicom EU, Federikom Mogerini.

Mogerini je, kako je saopšteno iz Vlade, rekla da je članstvo naše zemlje u NATO-u jako dobra vijest.

„Crna Gora je primjer uspješnog pristupa. Za mene je važno da i dalje snazno napredujete“, rekla je Mogerini na sastanku s Markovićem u Briselu.

Marković je, kako se dodaje, podsjetio visoku predstavnicu na očekivanje naše zemlje da ćemo pristupne pregovore završiti za najviše pet godina.

„Nemamo skrivenu agendu i želimo da snažno idemo tim kolosjekom skoncentrišući se na reforme i na usvajanje evropskih vrijednosti kako bismo u Evropsku uniju ušli sa svim svojim potencijalima“, rekao je Marković.

Mogerini je, govoreći o večerašnjem sastanku sa predsjednicima vlada šest država Zapadnog Balkana, rekla da želi da premijerima prenese da cio region ima evropsku perspektivu, ali da svi moraju raditi zajedno na prevazilaženju sadašnjih turbulencija.

„Cilj mi je da vidim da li je to zajednička agenda i da pokušamo da pošaljemo zajedničku pozitivnu poruku“, navela je Mogerini.

Premijer je, kako se dodaje, čestitao visokoj predstavnici na odlučnosti i hrabrosti na sprovođenju politika u vezi sa Zapadnim Balkanom i s tim u vezi ocijenio veoma važnim večerašnji sastanak i inicijative tog tipa.

Marković je posebno istakao potrebu da naš region svoje probleme pokuša da riješi sam bez posebne potrebe za medijacijom Evropske komisije.

„Veoma je važno da radeći na evropskoj agendi jačamo i odnose unutar regiona. Potrebno je da radimo zajedno, ruku pod ruku kako bismo savladavali izazove“, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније