Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 05. 2017. 16:35 >> 16:08
2

SDP POZIVA

Marković da utvrdi odgovornost za "Limenku"

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) pozvala je premijera Duška Markovića da utvrdi onaj dio odgovornosti koji je u njegovoj nadležnosti za štetu u slučaju Limenka.

"Podsjećamo ga na obećanja da će državna uprava funkcionisati na principima zakonitosti i odgovornosti. Nedopustivo je da sud utvrdi da je država kriva za štetu od preko 10 miliona eura, a da niko u državi nije odgovoran. Očekujemo da neće odustati od proklamovanih principa zbog činjenice da je duh izašao iz limenke formirao posebni oblik organizovanja DPS-a - SD, koji mu sada podupire većinu", saopštio je član Predsjedništva SDP-a, Bojan Zeković.

On je podsjetio da je tadašnji premijer Milo Đukanović u Skupštini Crne Gore izjavio da će se uzdržati od komentara povodom slučaja „Limenka“ do konačnog stava Vrhovnog suda, dodajući da ako bude štete po državne interese Crne Gore, a nakon odluke Vrhovnog suda, "bez obzira da li je izazvana nekompetentnošću, neažurnošću, nečinjenjem ili neodgovornim postupanjem, jasno i precizno ćemo utvrditi odgovornosti inicirati odgovarajući postupak sa jasnom ambicijom da takvo ponašanje u potpunosti iskorijenimo".

"Sada imamo konačno utvrđenu i plaćenu štetu, ali nema odgovornih. Očekujemo da gospodin Marković utvrdi onaj dio odgovornosti koji je u njegovoj nadležnosti, za ponašanje koje je i bivši premijer ocijenio neodgovornim i koje se mora "u potpunosti iskorijeniti". I naši evroatlanski partneri, ali prije svega unutršnja javnost očekuju da kada sud utvrdi da je država kriva za desetomilionsku štetu nadležni u državnoj upravi moraju snositi makar objektivnu političku odgovornost", naveo je Zeković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније