Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

26. 05. 2017. 13:36 >> 13:09
3

DPS PORUČUJE

Bojanić nema mandat da sazove sjednicu

Poziv za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine Opštine Herceg Novi koji je uputila Ljiljana Bojanić suprotan je zakonu i nema pravno dejstvo, saopšteno je iz novskog DPS-a. Iz te partije najavljuju da će zbog toga preduzeti sve neophodne radnje kod nadležnih institucija.

"Naime, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i statutom opštine Herceg Novi, prvu konstitutivnu sjednicu Skupštine saziva predsjednik Skupštine iz prethodnog saziva. Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore je zvanično, na jasan i nedvosmislen način, obavijestilo organe lokalne samouprave u opštini Herceg Novi da je donošenje odluke o izboru predsjednice SO HN Ljiljane Bojanić iz marta ove godine suprotno zakonu”, navodi se u saopštenju.

Kako je dio odbornika u javnim nastupima više puta isticao da je Ministarstvo javne uprave dalo mišljenje, te da mišljenje nije obavezujuće, iz DPS-a kažu da je Ministarstvo obavijestilo opštinu i inicijatora sazivanja sporne sjednice da je sporan legitimitet subjekta koji je sjednicu sazvao, a sama procedura suprotna zakonu, statutu i poslovniku.

“Nesporno je i jasno da gospođa Bojanić nije izabrana za predsjednicu Skupštine, pa se samim tim ne može legitimisati kao predsjednica Skupštine iz prethodnog saziva. To dalje znači da gospođa Bojanić nema mandat da sazove konstitutivnu sjednicu novog saziva skupštine opštine Herceg Novi”, navodi se u saopštenju DPS-a.  

Iz te partije su kazali da poštuju iskazanu volju građana Herceg Novog i izborni rezultat.

“Za razliku od partija i stranaka koje bojkotuju rad državnog parlamenta, DPS to neće činiti u Novom, jer smatramo da tako nešto nije u interesu grada i građana. Ali, to ne znači da ćemo biti nijemi posmatrači bilo kakavih nezakonitih radnji. Borićemo se u Skupštini za vrijednosti za koje se kao partija zalažemo, i u granicama naših mogućnosti za realizaciju našeg izbornog programa. Tako ćemo dati puni doprinos radu SOHN”, zaključeno je u saopštenju novskog DPS-a. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније