Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 05. 2017. 17:17 >> 22:45
41

ZAHAROVA SAOPŠTILA

Vukoviću zabranili ulaz zbog sankcija

Poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Miodragu Vukoviću bio je zabranjen ulazak u Rusiju kao odgovor na sankcije EU protiv Moskve kojima se Crna Gora priključila, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Iz Ambasade Rusije u Crnoj Gori kazali su za TVCG da Vukoviću zabranjeno da uđe u tu zemlju jer se nalazi na listi osoba koje su nepoželjne u toj zemlji.

Prilog Nemanje Živaljevića, TVCG

"Nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama EU, uključujići i personalne. Uvijek smo govorili da ostavljamo pravo da preduzimamo recipročne mjere, kako je to prihvaćeno u evropskoj praksi", navodi se u izjavi Zaharove objavljenoj na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Zaharova je dodala da će Crnoj Gori biti dato odgovarajuće razjašnjenje.

Portparolka ruskog MSP nije odgovorila na pitanje agencije Beta da li zabrana ulaska Vukoviću u Rusiju, znači da u Rusiji postoji spisak nepoželjnih građana Crne Gore.

Iz Ambasade su kazali da Vuković nije bio zadržan, već su mu, kako su naveli, nije  bio dozvoljen ulazak na teritoriju Ruske Federacije.

"Vuković se nalazi na listi, koju je Rusija uvela kao recipročni odgovor na inicijativu crnogorske strane koja se prva opredijelila za uvođenje sankcija u bilateralnim odnosima. Što se tiče imena drugih osoba koje su proglašene nepoželjnim u Rusiji, ne dajemo komentare u vezi toga", naveli su oni.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova uručilo je danas protestnu notu ruskom ambasadoru u Podgorici Sergeju Gricaju zbog jučerašnjeg zadržavanja Vukovića na aerodromu Domodjedovo u Moskvi.

Vuković je jutros po povratku u Crnu Goru Radiju Crne Gore kazao da su mu ruske vlasti "odredile zadržavanje i deportaciju, jer je navodno na spisku osoba iz Crne Gore koje nisu dobrodošle u Rusiju".

Vuković je preko Moskve putovao u Minsk gdje je trebalo da učestvuje na parlamentarnom skupu Centralno-evropske inicijative.

 

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније