Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 06. 2017. 14:17 >> 14:01
18

DNP POZIVA

Normalizovati odnose s Rusijom

Neophodno je da što prije dođe do normalizacije odnosa Crne Gore i Rusije, jer je to prije svega u interesu ekonomskog razvoja naše zemlje, posebno u segmentu turizma i privlačenja direktnih stranih investicija, saopšteno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

 

Inicijativa Društva rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva "Slovenski most" dostavljena je, kako navode, svim političkim partijama u Crnoj Gori i za očekivati je bilo da nakon toga, lideri partija iskažu stav po tom pitanju.

"To bi podrazumijevalo i da odgovore da li se zalažu za normalizaciju odnosa, dolazak ruskih turista i kapitala u primorske opštine i u tom smislu otvaranje novih radniih mjesta koji su nam zbog pogubne politike DPS-a itekako neophodni. Za razliku od mnogih političkih kameleona koji mijenjaju ideologije, DNP se principijelno zalaže za izgradnju najboljih mogućih odnosa sa Rusijom jer je to prije svega interes Crne Gore i njenih građana. U tom smislu nećemo odustati od pomenute inicijative i očekujemo da se lideri drugih partija izjasne po ovom pitanju, a ne da isturaju NVO radnika sorošolikog Borisa Raonića, osim ukoliko isti nije u međuvremenu konačno postao i formalno član neke od partija čiji lideri ne smiju da se izjasne o sankcijama Rusiji. Stepen rusofobijie koju je dotični iskazao prilikom malicioznog napada na našu partiju razumljiv je imajući u vidu da se radi o Soroševskom pristupu u kojem su interesi građana Crne Gore na poslednjem, a lični interesi na prvom mjestu", navode iz DNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније