Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 06. 2017. 15:48 >> 15:21

ČEŠKI SENATOR

CG uskoro i punopravna članica EU

Crna Gora je viđena kao faktor stabilnosti na Balkanu kazao je češki Senator Vaclav Hampl i istakao uvjerenje da će naša zemlja uskoro postati i punopravna članica EU a kako je kazao Republika Češka to bezrezervno podržava.

Osmočlana delegacija Senata Parlamenta Češke koju čine poslanici Odbora za poslove EU i Odbora za vanjske poslove, odbranu i bezbjednost sastala se sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Crne Gore, Slobodanom Filipovićem i direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivicom Ivanovićem.

"Senator Vaclav Hampl, predsjednik Odbora za EU, uputio je čestitke predstavnicima Ministarstva odbrane Crne Gore na izuzetnom doprinosu u ostvarivanju spoljnopolitčkih prioriteta Crne Gore kao što je članstvo u NATO i naglasio da to ne donosi dobrobit samo za našu zemlju, već i za cjelokupnu evropsku zajednicu. Apostrofirao je i da je Crna Gora viđena kao faktor stabilnosti na Balkanu i istakao uvjerenje da će naša zemlja uskoro postati i punopravna članica EU, što Republika Češka bezrezervno podržava", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje Filipović je saopštio da je postignuti uspjeh rezultat višegodišnjeg istrajnog rada na reformisanju i osavremenjavanju crnogorskog sistema bezbjednosti i odbrane, te da je uspješan rezultat postignut i uz pomoć i podršku zemalja NATO i EU.

"Naglasio je da će se Crna Gora zalagati za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i na promovisanju politike otvorenih vrata NATO. On je istakao i da je budućnost regiona u zajednici evropskih zemalja i NATO", saopšteno je iz ministarstva.

Kako su kazali Ivanović je informisao senatore o strateškim planovima razvoja Ministarstva odbrane, učešću crnogorske Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, ističući namjeru intenziviranja saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Češkom, koja će prvenstveno biti sprovedena kroz realizaciju aktivnosti iz Plana bilateralne saradnje za 2018. godinu, koji je u pripremi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније