Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

08. 06. 2017. 18:26   >>  17:59 11

DPS TVRDI

Krivokapića nameću za zajedničkog kandidata

Po ugledu na svog šefa Ranka Krivokapića, Raško Konjević svaki svoj javni nastup iskoristi za prosipanje niza populističkih floskula, ne bi li po svaku cijenu ubijedio građane da SDP vodi principijelnu politiku, te da su oduvijek najtvrđa crngorska opozicija, tvrde iz Demokratske partije socijalista (DPS). Po njima, jasno je da su posljednji nastupi čelnika SDP-a samo početak njihove providne kampanje za predsjedničke izbore naredne godine, kojom žele da kompletnoj opoziciji nametnu Ranka Krivokapića kao "poželjnog“ predsjedničkog kandidata.

Po DPS-u, Krivokapića pokušavaju nametniti za "poželjnog" predsjedničkog kandidata, zato što znaju da SDP, "kao partija u nestajanju" nema nikakvu realnu političku moć da sama izdejstvuje bilo kakvu podršku građana Krivokapiću.

Tvrde da je Konjevićev sinošnji nastup na Televiziji Crne Gore protekao maltene kao da potpredsjednik SDP-a nikad nije bio član Vlade, pa je odlučio da „objasni“ sadašnjim ministrima kako se radi posao. 

"Konjević zaboravlja da je tri godine bio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore u Vladi Mila Đukanovića, te da je u toj istoj Vladi, u ime DF-a, nekoliko mjeseci obavljao funkciju ministra finansija. Da se ne zalazi mnogo dublje, za Konjevićevog mandata je u MUP primljeno toliko ljudi, da su se službenici nakon njegovog odlaska žalili da nemaju dovoljno mjesta i radnih stolova i kancelarijama da bi mogli da obavljaju svoje poslove. Ne računajući zapošljavanja 'po dubini', na lokalnom nivou. A samo za par mjeseci njegovog ministrovanja u Ministarstvu finansija, Konjević je zaposlio u Upravi za nekretnine i u samom Ministarstvu petnaestak ljudi.

Naravno, letimičnim pregledom svakom je jasno da je riječ isključivo o partijskim kadrovima SDP-a. Znaju li mu to u DF, Demosu i URA", pitaju iz DPS-a.

Iz te partije tvrde da su sve mjere koje je danas neophodno sprovesti u državnom aparatu, isključivo posljedica neodgovornog, populističkog i nedržavničkog djelovanja upravo SDP-a.

"Koja je, šurujući sa DF-om, u početku prikriveno a kasnije vrlo otvoreno, tokom posljednjih par godina napravila niz poteza koji su za cilj imali da trajno naruše stabilnost finansijskog, ekonomskog, političkog, a samim tim i ukupnog državnog sistema Crne Gore. To ne može amnestirati Krivokapića i SDP od neizbježnog pitanja: zašto ste izdali Crnu Goru", zaključuju iz DPS-a

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније