Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

10. 06. 2017. 12:43   >>  12:23 9

DEMOKRATE TVRDE

Marković će naići na zatvorena vrata u MK

Od 184 domaćinstva koja su Demokrate obišle u mojkovačkim selima Donja Polja, Bjelojevići, Pržište, Bistrica i Štitarica, 33,82 odsto mještana obećalo je podršku Aleksi Bečiću, saopšteno je iz te partije.

 

Četvrti dan kampanje u Mojkovcu, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović, rukovodstvo Inicijativnog odbora Demokrata u Mojkovcu i Mlade Demokrate proveli su na seoskim područjima ove opštine.

“Sjetimo li se da su Demokrate u istim ovim naseljima na Parlamentarnim izborima održanim u oktobru prošle godine osvojile 5,09%, biće još jasnije o kako rapidnom rastu podrške je ovdje riječ. Demokrate su od oktobra prethodne godine na ovim mojkovačkim područjima porasle preko 6 puta”, navodi se u saopštenju.

Kako su saopštlili, u Demokratskoj Crnoj Gori ne sumnjaju da neposredno pred lokalne izbore u ovoj opštini, premijeru Dušku Markoviću neće biti teško da uloži napor da posjeti i sela, “koja su izumrla, samo u cilju stvaranja privida da se tamo i dalje živi”.

“ No, prenosimo mu direktno saznanje da će mu biti zatvorena i ona vrata koja su ga dosad uvijek čekala otvorena jer je veliki broj dosadašnjih birača DPS-a koji mu otkazuju poslušnost i okreću se Demokratama kao jedinoj svijetloj tački na crnogorskoj političkoj pozornici”, navodi se u saopštenju.

Demokrate tvrde da su im se mještani Donjih Polja požalili na ogromnu nezaposlenost i, “usljed favorizovanja odabranih od strane vlasti”, loše uslove za razvoj malog i srednjeg biznisa uprkos tome što žive uz regionalni put koji vodi ka Đurđevića Tari koja predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija na sjeveru Crne Gore.

“Ništa bolji uslovi nisu ni za bavljenje poljoprivredom jer i poljoprivrednici sa ovog područja nailaze na identičnu prepreku u liku savjesnih čuvara vlasti DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Demokrate tvrde I da su Bjelojevićima dozlogrdila obećanja aktuelne vlasti o sanaciji puta prema Mojkovcu i mostu preko Tare. Njihovo bavljenje stočarstvom je, osim aktuelnih politika u ovoj oblasti, otežala i bolest kvrgave kože.

“Sa putnom infrastrukturom nisu bolje prošla ni sela na području Pržišta. Put koji kroz Pržište vodi do Bjelasice, koju, gle ironije, aktuelna vlast želi potpuno da valorizuje, bez asfalta je i u katastrofalnom stanju, što je utoliko nedopustivije imajući u vidu da u selima i zaseocima Pržišta ima i djece koja do svojih škola pješače kilometrima. Moguće je da vlast i ova sela želi da opusti i obezljudi kao što je to već učinila sa Bistricom u kojoj je škola zatvorena, a mjesto naseljava svega par starijih domaćinstava do kojih se, zbog nepristupačnog terena i lošeg puta, jedva dolazi.

Da sva mojkovačka naselja dijele istu muku posvjedočili su i mještani Štitarice do čijih se rijetko naseljenih kuća, takođe, veoma teško stiže, saopštile su Demokrate. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније