Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

11. 06. 2017. 14:22 >> 13:55

NOVI OO SD PETNJICA

Posvetiće se ubrzanom razvoju Petnjice i CG

Socijaldemokrate Petnjice izabrale su novi novi Opštinski odbor koji broji 35 članova. Ta partija će se, kako su naveli, posvetiti ubrzanom razvoju Crne Gore i same Petnjice, kako bi se stvorili preduslovi da njeni građani imaju dobar život,

 

Kako je saopšteno iz te partije, redovna izborna Konvencija Socijaldemokrata Petnjice, kojoj je prisustvovalo 78 delegata, održana je u subotu.

“Na konvenciji je iskazano zadovoljstvo dosadašnjim radom petnjičkog odbora, i potenciran evidentan rast podrške, na način što aktivnosti SD podržavaju Bihorci prepoznajući naš rad u cilju, prije svega, poboljšanja životnog standarda stanovnika i zaustavljanja procesa migracije mladih ljudi sa ovog područija”, kaže se u saopštenju.

Potpredsjednik SD, Damir Šehović, poručio je da će kadrovi Socijaldemokrata Crne Gore u izvršnoj vlasti i dalje nastaviti da snažno, kao i do sada, podržavaju i realizuju sve zdrave inicijative koje su potrebne tom kraju.

“Podsjetio je na svoje zalaganje da Petnjica dobije novčana sredstva iz Egalizacionog fonda koja su od krucijalne važnosti za funkcionisanje administracije, i izrazio zadovoljstvo što je upravo on svojim amandmanima omogućio da Opština Petnjica nesmetano funkcioniše”, navodi se u saopštenju.

Šehović je istakao da je Vlada ove godine obezbijedila značajna sredstva koja će biti utrošena za kapitalne projekte u Petnjici, kroz dalju gradnju vodovoda za sela Johovice, Radmanci, Godočelje i Tucanje, za šta je opredijeljeno oko sto hiljada EUR, kao i za izradu magistralnog puta Petnjica - Berane.

On je, u susret lokalnim izborima u Petnjici, koji se očekuju na jesen, kazao da je siguran da će se nastaviti trend rasta SD sličan onome u Nikšiću ili Herceg Novom, gdje je, kako je naveo, ta stranka ostvarila značajno bolji rezultat u odnosu na parlamentarne izbore.

“Što dokazuje da će SD U Petnjici biti nezaobilazan činilac buduće vlasti”, dodao je Šehović.

Član Predsjedništva SD, Safet Korać, zadovoljan je što su upravo Socijaldemokrate “uspjele da sačuvaju Crnu Goru od onih koji bi rado da je nema i da sačuvaju njen evroatlantski kurs”.

“Sada se moramo posvetiti ubrzanom razvoju Crne Gore i same Petnjice, kako bi se stvorili preduslovi da njeni građani imaju dobar život, zaposlenje, kvalitetno zdravstvo i obrazovanje, kulturne i sportske sadržaje i sve druge stvari koje Petnjičani zaslužuju”, poručio je Korać.

Član Predsjedništva, Kenan Hrapović, najavio je da će, u cilju stvaranja boljih uslova za život na područiju Bihora, ”relativno brzo biti otvoren Dom zdravlja u Petnjici, sa svim potrebnim sadržajima kao što imaju i druge opštine u Crnoj Gori”.

On je, kako se navodi, istakao da se već radi na izmjeni zakona iz oblasti zdravstva koji će to omogućiti, kao i na organizovanju službe hitne pomoći kako bi Petnjičani u svom kraju mogli da ostvare cjelokupnu zdravstvenu zaštitu.

“Iskazao je zadovoljstvo zbog dobrog funkcionisanja filijale Fonda za zdravstveno osiguranje u Petnjici, u kojoj već ima registrovano preko tri hiljade osiguranika”, kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније