Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

13. 06. 2017. 11:20   >>  12:43 34

DPS POZVAO

Brajović da sankcioniše DF

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović pozvala je predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića, da sankcioniše ponašanje poslanika Demokratskog fronta (DF), koji su, kako je ocijenila, prekršili Poslovnik parlamenta.

 

 

Reagujući na incident koji se juče desio na sjednici Administrativnog odbora, Šćepanović je nadležne državne organe pozvala da reaguju na "najopasnije prijetnje i zastrašivanje članova Administrativnog odbora".

"Juče ste imali priliku da vidite na djelu nedolično ponašanje. Sud javnosti je najbolji sud. Vokabular koji je juče korišćen ne bih da komentarišem. Pozvala bih predsjednika skupštine da sankcioniše ponašanje poslanika Demokratskog fronta (DF), koji su prekršili Poslovnik parlamenta", istakla je Šćepanović na pres konferenciji DPS-a.

Ona se zapitala zašto glasanje o skidanju imuniteta jednom od poslanika izaziva "pometnju i agresivno ponašanje". Šćepanović je rekla da ne smatra da je poslanicima DF-a uputila provokacije ili uvrede.

Član odbora iz redova DPS-a, Milorad Vuletić, ocijenio je da su propali svi projekti DF-a vezano za demonstracije i okupljanja, navodeći daje dobro što su poslanici DF-a juče došli na sjednicu odbora.

"Jer su pokazali da je parlament legitiman. Onaj ko ne poštuje državne organe ne poštuje ni državu. Odbor je samo radio svoj posao", rekao je Vuletić.

On je podsjetio da se duže vremena od strane DF-a u parlamentu sprovodi teror, kako bi "mlatretiranjem kolega", došli do nekog cilja.

"Sve ima svoju mjeru. Ako neko zloupotrebljava, ne samo govornicu, nego poslanički mandat kako to radi DF, mi smo u situaciji da se moramo braniti pa i fizički. Je li to lijepo? Nije, naravno. Ali institucije morju da pokažu svoju snagu", poručio je Vuletić. 

Kazao je da se nada stvaranju demokratske klime u parlamentu.

"Nadam se da će i DF shvatiti da im mjesto u klupama i demokratskom dijalogu sa nama, i da ćemo doprinijeti onome zbog čega smo ovdje, a to je interesu građana", rekao je Vuletić.

Predsjednik Administrativnog odbora, Ljuiđ Škrelja, podsjetio je da je sjednicu odbora obilježilo korišćenje ružnih riječ prema tužiocima i članovima odbora.

On je ocijenio da se iz politike prešlo u zonu anarhije, "kad su poslanici DF-a shvatili da su jednaki pred zakonom kao drugi građani Crne Gore".

"Na sjednici se raspravljavljalo o tome da li da se ukine imunitet, a ne da li je neko kriv", podsjetio je Škrelja i naglasio da prijetnje i opstrukcija u radu parlamenta neće uticati na zakonit rad Aministrativnog odbora.

I. Pejović

 

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније