Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

13. 06. 2017. 17:59   >>  20:22 34

ODGOVOR DPS-A

DF - političko krilo Sedmog bataljona

Jedina "oluja“ koja se dogodila i koja će se ikad dogoditi u Crnoj Gori je političko djelovanje Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Branka Radulovića, Predraga Bulatovića i ostalih čelnika Demokratskog fronta, navodi se u reagovanju Demokratske partije socijalista nakon današnje pres konferencije Demokratskog fronta.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, kazao je da je Crna Gora na ivici građanskog rata, kao i da je postojao plan sličan Oluji, da se Srbi potrpaju u kamione i traktore i protjeraju iz Crne Gore.

Iz DPS-a poručuju da je, na sreću, "oluja“ DF-a bila kratkog daha i bez ikakvih efekata, samo je podigla prašinu kojom ova skupina pokušava da prikrije svoja nedjela prema građanima i državi.

"Prijetnje građanskim ratom, sukobima i uvrede koje su juče u Skupštini Crne Gore izgovorili lideri DF-a, nijesu ništa drugo do pokušaj demonstracije sile uzrokovan strahom od suočavanja sa odgovornošću. To je bila oluja primitivizma, siledžijstva, bahatosti i nemorala, kojom su Knežević, Đukanović, Mandić, Bulatović, Medojević, Radulović i ostali pokazali da su potpuno pogubili vezu sa realnošću. Kao što im je čitava politika siledžijska, tako i lideri DF-a misle da se siledžijstvom i primitivizmom mogu zaštiti od odgovornosti za sve što su činili ili planirali da učine. O njihovom „junaštvu“ najbolje govori činjenica da su oni danas politički nasljednici ponašanja i djelovanja zloglasnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike ranije uvodili u Skupštinu kao „specijalne savjetnike“. Juče je DF i zvanično, od poslaničke grupe kojoj bi Skupština trebalo da bude radno mjesto, prerastao u političko krilo Sedmog bataljona, koje već godinama koristi skupštinsku blagajnu kao izvor finansiranja, bez dana rada u toj instituciji", ocijenili su iz DPS-a.

Kako navode, DF će ostati upamćen kao najveće posrnuće i crna mrlja na obrazu crnogorskog parlamentarizma, na obrazu crnogorske opozicije. 

"Nema te medijske ni političke manipulacije kojom bi mogli izbrisati iz biografija svoje pravo lice koje su juče pokazali crnogorskoj i međunarodnoj javnosti prijetnjama i uvredama svojim kolegama i odsutnim ljudima. Oni su juče potpisali sami sebi najsramniju političku presudu, do sada nepoznatu u crnogorskoj političkoj istoriji. Davno je rečeno da niko čovjeka ne može nagrditi kao on sam sebe. Kao da je na DF-ovce mislio onaj koji je to smislilo. Današnje priviđanje "oluje" samo je potvrda njihovog i političkog i ljudskog sunovrata", zaključuju u Demokratskoj partiji socijalista.

 

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније