Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

16. 06. 2017. 08:13 >> 21:32
2

ELEKTRONSKA SJEDNICA

SNP danas odlučuje o ostavci Milića

Socijalistička narodna partija održaće danas od 10 do 12 sati elektronsku sjednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti konstatovana ostvka predsjednika partije Srđana Milića, potpredsjednika Veselina Bakića i tri člana GO.

 

Osim toga, GO će se izjasniti i o tri tačke dnevnog rada: predlog odluke o popuni upražnjenih mjesta u GO, predlog odluke o produženju mandata opštinskim odborima glavnog grada i prijestonice, kao i predlog odluke o određivanju predsjedavajućeg i njegovog zamjenika.

Kako pišu Dnevne novine, u SNP-u smatraju da je odluka o održavanju elektonske sjednice neprihvatljiva, jer kako kaže sagovornik DN, član GO, nedopustivo je da se mandat opštinskim odborima produži elektronskim putem.

“Ovo je još jedan dobro izrežirani udarac na jedinstvo SNP. Osmišljen da se što prije otjeraju neistomišljenici, a da Srđan Milić i dalje ostane glavni igrač, u ovom ili onom obliku”, smatra sagovornik DN iz GO.

Procedura elektronske sjednice, sastoji se u tome da članovi GO danas dođu u prostorije opštinskih odbora u kojima su registrovani, popune formular, zaokruže na licu mjesta, a onda se odluke prosljeđuju faksom centrali partije. Na taj način onemogućena je rasprava o bilo kojoj tački, već je cilj samo da se stvori potrebna većina.

Elektonske sjednice Glavnog odbora u SNP uglavnom su praktikovane kada na dnevnom redu nisu bila pitanja od suštinske važnosti za partiju. Međutim, i to pravilo je prekršeno kada je na elektronskoj sjednici iz partije isključen poslanik SNP Aleksandar Damjanović.

Milić je 25. maja podnio ostavku na mjesto predsjednika SNP-a a ostavka je trebalo da bude konstatovana na sjednici Glavnog odbora u ponedeljak 5. juna.

Međutim, uz obavještenje da se sjednica Glavnog odbora otkazuje, u pismu predsjednika 15 opštinskih odbora SNP-a upućenom Srđanu Miliću navodi se da je jasno, da se „ogromna većina članstva SNP, kao i članova opštinskih i državnih organa partije ne slaže sa Milićevom odlukom da podnese ostavku”.

Statutom SNP, kako navode, propisano je da nakon konstatacije ostavke predsjednika SNP, Glavni odbor određuje člana Izvršnog odbora Glavnog odbora za predsjedavajućeg Glavnog odbora i Izvršnog odbora, koji rukovodi sjednicama.

“Mi od vas tražimo samo da prihvatite da kao član IO GO, Vi budete određeni za predsjedavajućeg GO i IO GO, jer samo vi možete vašim autoritetom i pravednim i objektivnim postupanjem tokom trajanja unutarpartijske procedure omogućiti da se ta procedura sprovede na način saglasan sa Statutom”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније