Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 06. 2017. 10:09 >> 13:32
15

KONJEVIĆ SMATRA

Ratnom retorikom nabacuju "volej" DPS-u

U Crnoj Gori neće biti ni sukoba, ni rata, a oni koji, bez obzira na politički povod, šalju poruke o ratu neshvatljivo nabacuju "volej" DPS-u, ocijenio je potpredsjednik SDP-a, Raško Konjević. On je poručio i da se SDP gnuša takvih neodgovornih izjava.

 

Konjević je, reagujući na ocjene lidera DF-a da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata, istakao da je građanima "dovoljno političke krize uzrokovane održavanjem izbora u danu državnog udara i gašenja elektronskih sredstava komunikacije".

"Dosta im je ekonomske krize uzrokovane lošom ekonomskom politikom zasnovanoj na rasprodaji resursa i prevaljivanjem loše politike na građane i srednji biznis povećavanjem PDV-a i tolerisanjem poreskog duga tajkunima bliskim DPS-u. Građanima je dosta ovakve vladavine prava u kojoj se rugaju pravdi u slučaju Marovića. Građanima je dosta da plaćaju desetine miliona štete u slučajevima Limenke, KAP-a", poručio je Konjević.

Ocjenjujući da je su političke razlike dobro za svako društvo, Konjević je rekao da su pozivi na sukobe ili rat "duhovi prošlosti i neshvatljivi politički autogolovi".

"Lako je predvidjeti da će sada DPS da stupi u javni 'dijalog' sa autorima ovakvih izjava i kaže da su oni garant stabilnosti i građanskog mira. Do tada će pokušati da se zaboravi da povećavaju PDV i time smanjuju životni standard građana, da imamo poreski dug od 700 miliona i da cijeli teret vladinih mjera svaljuju na građane, a ne na sebi bliske tajkune koji opustošiše i Crnu Goru i njene građane. Treba li veće kazne DPS-a od toga što je ukinuo naknade majkama sa troje djece i što od prvog jula ukidaju dječiji dodatak, pravdajući se da nema novca, a tih dana firmi koja duguje poreze isplaćuje iz istog budžeta dva miliona nezakonite državne pomoći", rekao je Konjević.

Smatra i da građanima, posebno sa sjevera, "nema većih 'sukoba' i 'rata' od onih koje su DPS i njegovi sateliti uradili u proteklih osam mjeseci lošim mjerama ekonomske i socijalne politike".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније