Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 06. 2017. 14:38 >> 14:11
12

DF PITAO

Konjeviću, gnušaš li se 24. oktobra?

Demokratski front (DF) pitao je potpredsjednika SDP-a Raška Konjevića koliki stepen gnušanja osjeća zbog svoje uloge 24. oktobra 2015, kad je u operativnom centru ANB-a, zajedno s Milom Đukanovićem, Dejanom Peruničićem i Duškom Markovićem, učestvovao u donošenju odluke da se upotrijebi bojeva municija protiv mirnih demonstranata.

 

Umjesto da se, kako navode, "zavuče u mišju rupu, i nikad više ne izađe na svjetlo javnosti", iz DF-a saopštavaju kako je Konjević dao sebi za pravo "da određuje stepen gnušanja prema DF-u i nužnoj samoodbrani na koju je prinuđen naš savez".

"Zato ga pitamo koliki stepen gnušanja osjeća zbog svoje uloge 24. 10. 2015. kad je u operativnom centru ANB-a, zajedno s Đukanovićem, Dejanom Peruničićem i Duškom Markovićem, učestvovao u donošenju odluke da se upotrijebi bojeva municija protiv mirnih demonstranata. I da li se gnušao kad su 17. oktobra 2015. po njegovom nalogu brutalno prebijeni Dušan Knežević i Nikola Bajčetić, napadnut Milan Knežević, a poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović bili uhapšeni", navodi se u reagovanju DF-a, na današnju izjavu Konjevića.

Istakli su iz DF-a kako Konjević "ne može prikriti svoju ulogu u pokušaju ubistva Dušana Kneževića i Mija Martinovića", jer je "kao i sve dokazane kukavice sa bezbjedne distance komandovao prebijanjem sopstvenog naroda".

Iz DF-a ocjenjuju kako ne čudi to što "zdravo jezgro u SDP-u, koje predvodi Draginja Vuksanović, sve očiglednije pravi otklon od Konjevića i njemu sličnih, koji su služeći Đukanoviću dotakli dno".

"I sad bi da u opozicionom dresu izađu na površinu i govore o 'volejima', a čitav život su igrali ofanzivnog beka u Đukanovićevom timu. Što se tiče DF-a, Raško Konjević je sebe diskvalifikovao i za mjesto na tribinama, a ostalo mu je da ponekad proviri iz mišje rupe, ugrabi koju medijsku mrvicu i pobjegne nazad u tamu sopstvenog zastiđa. Ali to nije za gnušanje, već za žaljenje", navode iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније