Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 06. 2017. 12:23   >>  11:56 2

OPŠTINA KOTOR

Nijesmo utočište za partijske vojnike

Opština Kotor neće biti utočište za partijske vojnike, već će biti podsticajan ambijent za profesionalne i odgovorne službenike i namještenike, saopšteno je iz te lokalne samouprave

 

Podsjećaju kako je nova opštinska vlast stekla povjerenje građana na osnovu čvrstog programskog opredjeljenja da se mora ukinuti partitokratija i eliminisati partijsko zapošljavanje kao njena najizraženija posljedica.

“U cilju realizacije programskog obećanja nove opštinske vlasti, ali i onoga što je interes svih Kotoranki i Kotorana, a to je da se izgradi profesionalna, kompetentna i efikasna lokalna administracija, nova opštinska vlast preduzima sveobuhvatne mjere na tom planu. U tom pogledu ističemo da su u svim sekretarijatima opštine Kotor, uz poštovanje najviših standarda profesionalne odgovornosti, u izradi sistematizacije radnih mjesta. To pokazuje našu čvrstu riješenost da se uvede red, da se zna ko šta radi, da se zna ko je zadužen za unaprijed poznatu aktivnost i za šta se polažu računi”, navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

Ta mjera, kako pojašnjavaju, znači da se u Kotoru otvaraju vrata za kompetentan i profesionalan kadar.

“Rad na novim sistematizacijama je ne samo uslov za uvođenje reda u upravu, već i snažan sistemski podsticaj pozitivnoj selekciji kadra i jačanju reputacije lokalne administracije. Na taj način prekinuće se praksa neodgovornog upravljanja kadrovskom politikom i stvoriće se efikasan i nepristrasan temelj nove organizacije rada u Opštini Kotor”, navodi se u saopštenju.

Ističu da su u budžetu predviđena značajna sredstva u iznosu od 400.000 eura za otpremnine, što pokazuje visok nivo socijalne odgovornosti i senzibilnosti nove opštinske vlasti.

“Naime, činjenica da je u budžetu Opštine Kotor predviđeno 400.000 eura za otpremnine govori da je osim zacrtanog prioriteta o rasterećenju administracije i ostvarivanju ušteda u lokalnom javnom sektoru, ambicija nove opštinske vlasti da se onima koji su višak pruži sasvim adekvatan materijalno-finansijski osnov za obezbjeđenje egzistencije i pronalazak nove radne i profesionalne šanse”, istakli su iz kotorske lokalne samouprave.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније