Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 06. 2013. 10:58 >> 15:25
3

ANKETNI ODBOR

Bošnjak: Nijesam kupovao lične karte

Anketni odbor za prikupljanje informacija i činjenica o aferi Snimak danas je saslušao predsjednika Opštine Mojkovac Dejana Medojevića, kao i predsjednika hercegnovskog Odbora Demokratske partije socijalista Zorana Bošnjaka.

 

I dok je Bošnjak negirao da partija kojoj pripada i on lično imaju bilo kakve veze sa kupovinom ličnih karata u Herceg Novom, Medojević je demantovao navode Dana, koji je objavio snimke sa sjednica DPS-a, da su odštetu za elementarne nepogode isplaćivali samo članovima DPS-a.

On je ustvrdio da su svi građani dobili odštetu, te da nije rađena politička analiza ko kome pripada. Inače, to je bio odgovor Medojevića na pitanje Milutina Simovića iz DPS-a, da li su se zahtjevi za nadoknadu štete odnosili samo na članove DPS-a i da li je bilo diskriminacije građana.

Predsjednik Odbora, Koča Pavlović tvrdi da je Medojević, na sjednicama organa Demokratske partije socijalista, sugerisao da se odšteta od elementarnih nepogoda isplati prvenstveno članovima te stranke.

Medojević je, tvrdi Pavlović, rekao da otpremnine iz Fonda rada treba da se usmjere članstvu DPS-u.

,,Da li znate da su te izjave krivična djela'', pitao je Pavlović.

Medojević je odgovorio da je na sjednici partijskog organa govorio o problemima članova DPS-a, ali da nije bilo diskriminacije u isplati odštete.

,,Od odobrenih 50 hiljada eura svim fizičkim licima, koja su podnijela zahtjev za odštetu, isplaćeno je po deset odsto od procijenjene štete'', rekao je Medojević.

Saopštio je da je zahtjeve za odštetu podnijelo 500 Mojkovčana, a da je novac isplaćen nakon parlamentarnih izbora.

Bošnjak je da direktori javnih preduzeća treba da se ponašaju profesionalno.

"Ako imate direktora preduzeća 14 godina, ovdje pričamo o profesionalnom nivou, u zavisnosti od prosperiteta radnika, njegovog dohotka, ličnog dohotka, ostvaruje se bolji rezultat za jednu političku partiju. Težak je ekonomski momenat u Crnoj Gori pa u zavisnosti od prosperiteta radnika zavisi i prosperitet firme", kazao je on.

Na molbu poslanika Azre Jasavić da objasni kaje su metode koristili u Institutu dr Simo Milošević, koji je "veliki birački potencijal", Bošnjak je rekao da je većinski vlasnik Igala država sa 56 odsto vlasništva.

"Pritisaka nije bilo. Rezultate ćete vidjeti do kraja mjeseca, došlo je do proširenja norveškog programa, uštede troškova kao i završni račun, koji će biti bolji nego prošle godine", rekao je on.

 

Do sada su pred Anketnim odborom izjave dali poslanici DPS-a Zoran Jelić i Zoran Vukčević, direktor Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić, ministri za resor vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović.

U četvrtak se pred Odborom našla i funkcionerka te stranke Daliborka Pejović, čije je ispitivanje prekinuto nakon sat i po, na predlog predsjednika Odbora Koče Pavlovića koji je podsjetio da sjednica, na kojoj je prethodno ispitana Jelić, traje gotovo pet sati pa je saslušanje Pejović odgođeno za narednu sednicu.

Odbor je ranije utvrdio listu sa imenima 15 osoba, koje će do kraja jula saslušati u vezi sa aferom Snimak, a na kojoj se nalaze - premijer Milo Đukanović, bivši direktor DPS-a Branimir Gvozdenović, ministri Suad Numanović, Igor Lukšić i Slavoljub Stijepović, funkcioneri DPS-a Zoran Jelić, Zoran Vukčević, Daliborka Pejović, Tarzan Milošević, Jovan Martinović, Dejan Medojević, Zoran Bošnjak, Boro Lazović kao i direkotr Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić.

Pavlović je saopštio da je 22. jul krajnji rok do kojeg Anketni odbor treba da završi sa parlamentarnom istragom o tom slučaju, nakon čega ima još sedam dana da pripremi izvještaj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније