Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2017. 08:10 >> 07:45
2

KNEŽEVIĆ PORUČIO

Prijeteći Etičkim kodeksom skreću pažnju

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da prijedlog DPS-a, da se za nedolično ponašanje poslanici kažnjavaju i do pola plate, predstavlja pokušaj skretanja pažnje sa glavnih socioekonomskih problema u Crnoj Gori.

Kako je Pobjeda ranije objavila, Demokratska partija socijalista završila je i predala Kolegijumu Skupštine svoj prijedlog izmjena i dopuna Etičkog kodeksa, kojim se uvode novčane kazne za nedolično ponašanje poslanika, i to od 30 do 50 odsto od zarade. To je ranije za naš list kazala poslanica DPS-a Aleksandra Vuković, koja je učestvovala u izradi novog Kodeksa.

Komentarišući ovaj prijedlog, Knežević je potez DPS-a nazvao prijetnjom.

"Prijetnje Etičkim kodeksom, koje ovih dana upućuje poslanica iz DPS-a koji nosi šešir, doživljavam kao patetično jeftini pokušaj skretanja pažnje sa glavnih socioekonomskih problema u koje je država zapala zahvaljujući upravo ovoj poslanici i njenim kolegama koji su u parlamentu izglasali toliko antidržavnih i antigrađanskih zakona da je pravo čudo da ova država još postoji", rekao je predsjednik DNP-a za Pobjedu.

Knežević navodi da, ukoliko bi se stvarno primjenjivao Etički kodeks, onda bi, kako je kazao, DPS ostao bez i jednog poslanika, jer bi u normalnim i demokratskim državama oni bili predmet ozbiljnih sudskih procesa.

"Ovako, poslanici ostaje da prekraćuje svoju melanholiju pisanjem i dopisivanjem Kodeksa koji za mene imaju težinu taman koliko i njena kapa na glavi. Jer će jednog dana zajedno sa svojim kolegama saznati da je mnogo efikasniji narodni kodeks koji im građani pišu svakog dana i koji će se mnogo brže nego što oni misle primijeniti na svakog od njih u pravnoj državi, u skladu sa Ustavom i zakonima koji su gazili od tepiha u holu Skupštine" poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније