Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2017. 15:28   >>  16:01

OBIŠLI BAJICE I HUMCE

Demokrate počele kampanju na Cetinju

Demokratska Crna Gora počela je juče kampanju na Cetinju, a u dva naselja u Prijestonici članovi te partije su obišli 446 domaćinstava.

"Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić i njen generalni sekretar, Boris Bogdanović, od juče su na Cetinju, gdje sa rukovodstvom cetinjskih Demokrata i Mladim demokratama posjećuju cetinjska domaćinstva", saopštile su Demokrate.

Kazali su da je kampanja na Cetinju počela iz prigradskih naselja Bajice i Humci, u kojim su volonteri Demokratske Crne Gore obišli 446 domaćinstava i zabilježili podršku 26,60 odsto mještana.

"Bajičani imaju probleme sa vodosnabdijevanjem. Osim toga, ovo veliko, istorijom slavno, cetinjsko naselje nedovoljno je urbanizovano, mada ima potencijala za to. Na području Bajica nekada je radila škola koju je pohađao značajan broj djece, a danas ta škola već nije u funkciji jer se na teritoriji cijelog Cetinja smanjio broj djece koja se upisuju u prvi razred. Nedostaju vrtić, zdravstvena ambulanta za stanovništvo ovog mjesta, a mještani zbog svake sitnice moraju do centra grada, saobraćajniom koja nema trotoara cijelom dužinom. Dok aktuelna vlast na ovaj podatak gleda kao na puku statistiku jer su im ljudi ionako brojevi, u Demokratama mislimo da je ovo alarm za uzbunu i poziv da se pod hitno nešto preduzme. Iako je dominatna djelatnost u ovom dijelu Cetinja sušenje mesa, ne postoje nikakvi podsticaju za afirmaciju lokalnih mesnih proizvoda, već se meso koje se suši uvozi iz inostranstva", saopštile su Demokrate.

Iz te partije su naveli da su i mještani Humaca takođe nezadovoljni načinom na koji je na njihovom području riješen problem vodosnabdijevanja, jer se, kakko je saopšteno, svakodnevno sprovode restrikcije, a jedina stambena zgrada na ovom području se nalazi u katastrofalnom stanju.

"Mlađa populacija u Humcima požalila se na odsustvo prostora za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima, dok starija već tri godine čeka dom za penzionere, ali ni taj projekat nije uspjela da realizuje odlazeća vlast DPS-a", navode Demokrate.

U partiji Aleksa Bečića smatraju da će na lokalnim zborima na Cetinju ostvariti dobar rezultat.

"Ako se po jutru dan poznaje, Demokrate će i u kulturno-istorijskoj prijestonici Crne Gore ostvariti impresivan rezultat, što je veoma značajno za ovaj politički subjekt jer se pokazalo: ideja koja na Cetinju uspije da zaživi, zaživjeće i u cijeloj Crnoj Gori. Ideja "pobjeda, a ne podjela" nesumnjivo je zaživjela i u cetinjskim domaćinstvima, jer su, nigdje kao u našoj Prijestonici, građani siti prevara koje im u kontinuitetu ispostavlja vlast DPS-a. Fabrika čokolade na Cetinju, kao i projekat žičare, postali su simbol lažnih obećanja u cijeloj Crnoj Gori. Zato će Demokrate i narednih dana nastaviti da posjećuju cetinjska domaćinstva", piše u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније