Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

22. 06. 2017. 09:42 >> 09:14
2

CRNOGORSKA POZIVA

Budva da izađe iz v.d. stanja

Crnogorska poziva vlast u Budvi da raspiše javne konkurse za izbor sekretara i direktora preduzeća gdje je Opština Budva osnivač.

Odbornik Crnogorske u SO Budva Pero Duletić istakao je da je nova vlast konstituisana prije pola godine i do sada su odluke u nadležnim sekretarijatima i preduzećima donošene od strane vršilaca dužnosti sekretara Sekretarijata i direktora preduzeća.

"Problema u Budvi je dosta, a da bi se mogli rješavati mora se obezbijediti mandat odgovornim licima da bi se mogli u punom kapacitetu posvetiti datom poslu. Rok do kojeg se može biti u ovom vidu upravljanja se približava svom kraju. Da bi mogli zadužiti funkcionere za rezultate koji će biti mjerljivi i uporedivi, vrijeme je da se v.d. mandati okončaju i izaberu odgovorna lica za puni mandat. Upućujemo javni apel vlastima Opštine Budva da izađe iz v.d. stanja i raspiše javne konkurse za izbor sekretara i direktora preduzeća gdje je Opština Budva osnivač i na taj se način pokaže odgovornost prema građanima Budve koji su glasali za promjene", saopštio je Duletić.

On je naveo da su glasači na prošlim izborima jasno pokazali volju da žele drugačiji način upravljanja gradom.

"Željeli su sistem, a ne ad hoc rešenja. Tražili su jasnu primjenu pravila, a ne privremenost kao način funkcionisanja. Poslije katastrofalnih iskustava sa prethodnom vlašću opšte je mišljenje bilo da je gradu potrebna stabilna i jaka vlast koja će u datom mandatu započeti sanaciju problema i vratiti povjerenje građana u institucije. Na tim osnovama je i oformljena vladajuća većina", kazao je Duletić.

U Crnogorskoj smatraju da će izbor kadrova na javnom konkursu biti dobar osnov za daljnju procjenu kvaliteta rada vlasti u Budvi.

"Javno data obećanja o depolitizaciji, profesionalizaciji i odabiru odgovornih lica po ključu stručnosti će biti u fokusu naše pažnje i insistiraćemo da se obećano i ispuni. Crnogorska je partija koja poštuje i zalaže se poštovanje zakona i za izgradnju institucija koje bi bile iznad bilo kojeg pojedinca u Crnoj Gori. To je jedini put za izgradnju prosperitetnije i bogatije Budve, a time Crne Gore. Na tim osnovama smo vodili kampanju na prošlim izborima i na tim principima ćemo istrajati u svojem daljnjem djelovanju", poručio je Duletić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније