Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 06. 2017. 11:19   >>  10:51 1

PEJOVIĆ - KADIK

Francuska škola i udruženje privrednika u CG

Francuska kao država osnivač EU ostaje snažan pobornik proširenja na zapadni Balkan kazao je senatora te države Olivije Kadik i ukazao na važnost osnivanja francuske škole u Podgorici i osnivanja udruženja privrednika te zemlje u Crnoj Gori.

Senatora Republike Francuske Olivijea Kadika primio je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović.

Kako je saopšteno iz ministarstva Pejović je upoznao sagovornika s procesom pristupanja Crne Gore EU.

"On je zahvalio na doprinosu koji su francuski eksperti pružili uspješnom ispunjavanju obaveza iz više pregovaračkih poglavlja i posebno prenio zahvalnost na podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori i ostalim državama Zapadnog Balkana bilateralno i kroz mehanizam Berlinskog procesa", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, Kadik je čestitao na uspjesima koje je Crna Gora ostvarila u integracijskim procesima i dodao da Francuska, kao država osnivač EU, ostaje snažan pobornik proširenja na Zapadni Balkan.

"Kadik je ukazao na važnost projekta osnivanja francuske škole u Podgorici istakavši njen značaj ne samo za francusku zajednicu u Crnoj Gori nego i za povezivanje dvije države u okviru Evropske unije. Upoznao je ministra s planovima za osnivanje udruženja francuskih privrednika u Crnoj Gori koje će biti mehanizam za promovisanje kontakata između postojeći i budućih država članica EU", saopšteno je.

Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja o ulozi parlamenta u procesu evropske integracije, posebno imajući u vidu značaj koji francuski Senat ima u procesu pristupanja novih članica EU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније