Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 06. 2017. 15:39 >> 15:12
11

ČLANOVI GO PORUČILI

"Milić želi da ugasi SNP"

Zakazivanje 26. sjednice Glavnog odbora Socijalističke narodne partije Crne Gore, koja je posledica prethodne, “elektronske” sjednice, definitivno je pokazalo da je ta Partija dovedena na najniže grane od svog postojanja, navodi se u saopštenju poslanika Aleksandra Damjanovića i 51 člana Glavnog odbora te stranke. Oni su naglasili da neće napustiti SNP bez otpora.

"Srđan Milić sa grupom koju je okupio oko sebe, katastrofalnim vođenjem Partije i politike uopšte i nemilosrdnim gaženjem Statuta SNP-a, da li svjesno ili nesvjesno, ide ka tome da ugasi nekad najjaču opozicionu partiju koju smo stvarali zajedno sa narodom Crne Gore proteklih 20 godina. Upravo način zakazivanja ove sjednice, kao i predlog odluka o kriterijumima, pokazuje bezobzirnost i zlonamjernost ovih par lica, kojima su ponizili Glavni odbor kao i načinom štelovanja broja delegata po opštinskim odborima", navodi se u saopštenju predstavnika Socijalističke narodne partije,

Oni smatraju da je Milićeva namjera da svađa opštinske odbore, da razbije partiju, do kraja onemogući jedinstvo i izbjegne kvalitetnu pripremu kongresa, "tj. mogućnost da se Partija vrati na zdrave osnove i krene putem oporavka".

"Očito njihovim ambicijama ne odgovara stanje primjereno časnom imenu Socijalističke narodne partije Crne Gore kao što ne odgovara ni onima izvan naše Partije koji pokušavaju na sve načine da oslabe SNP kako bi ona postala nečija zakrpa. Zbog poslednjih dešavanja u našoj Partiji primorani smo da se na ovaj način obratimo članovima i simpatizerima SNP-a. Naše nezadovoljstvo načinom na koji je Partiju vodio predsjednik u ostavci je kulminiralo na 25-toj, elektronskoj sjednici Glavnog odbora, kada su Milić i oni kojima je on omogućio da u našoj Partiji o svemu odlučuju, praktično napravili puč, kršeći Statut Partije ali i sve elementarne demokratske principe, uključujući i jedinstvo Partije", navodi se u saopštenju predstavnika SNP-a.

Kako su kazali, ta partija je uspjela da opstane zahvaljujući članovima i simpatizerima koji su vjerovali u ideju SNP.

"Danas je SNP došla do ivice ambisa. U tu poziciju dovela je grupa onih koji su prema nama članovima bili neodgovorni, ali su o svom ličnom interesu itekako dobro vodili računa. Ne smijemo im dozvoliti da u svom naumu uspiju, zbog onih koji svih ovih godina vjeruju u časnu ideju SNP-a. Ukazivali smo godinama unazad da Milić vodi pogrešnu politiku, da to nije izvorni SNP, da se polako pretvaramo u privatnu firmu neodgovorne grupe pojedinaca koja je na imenu i slavi Partije za sebe pribavljala korist. Na taj način su pokušali i Partiju da unize i ponize. Počeli su sa napadima na one koji su ih prozreli u njihovim namjerama. Unižavali su uspjehe i pobjede kolega sa kojima su, kako su govorili, koliko do juče dijelili ideju SNP-a zasnovanu na istini i pravdi, solidarnosti i toleranciji. A sve zbog lične sujete i koristi. Posebna je priča koliko su puta sve poraze koje smo kao Partija doživljavali, prikazivali kao pobjede, izmišljajući neprijatelje sa strane a u stvari je u svemu tome njihovo neprijateljsko djelovanje prema Partiji bilo presudno", istakli su predstavnici SNP-a.

Poručili su da je režim uspio da ih četiri puta iznutra podijeli, "jer su im bili najozbiljnija prijetnja".

"Ispostavilo se da oni koji su pomagali DPS-u da oslabi SNP, nijesu bili tu zbog ideje i programa SNP-a i ljubavi prema njoj, već samo i isključivo zbog ličnih interesa i interesa njihovih nalogodavaca. Zbog svih žrtava koje smo podnijeli zbog naše časne političke ideje, mi našu Partiju ne smijemo prepustiti onima kojima je bavljenje politikom samo unosan biznis. Neki su napuštali SNP bez pružanja otpora. Mi to nećemo. Pozivali smo, a i sada pozivamo, na poštovanje Statuta Partije i na jedinstvo svih onih koji idejno pripadaju SNP-u Crne Gore. Vjerujemo da je još uvijek moguće podići Partiju čije su ideje svih ovih godina bile svetionik pravde i zaštitnik čojske Crne Gore.Naša je ljudska obaveza da očuvamo ideju koja nas je svih ovih godina vodila i kojoj smo zajedno sa članstvom posvetili mnogo emocija i truda, ne samo mi nego i naše porodice, zajedno sa armijom ponositih građana Crne Gore, koji su taj časni put slijedili", naglasili su oni.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније