Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 06. 2017. 11:46 >> 11:19
3

BRAJOVIĆ I KANTONE

NATO zamajac za EU integracije

Članstvo Crne Gore u NATO najveći je spoljnopolitički uspjeh od obnove državnosti, ali i preduslov za nesmetan ekonomski razvoj, jači priliv stranih investicija, te snažan zamajac našem procesu integracije u Evropsku uniju, ocijenio je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

 

On je danas primio predsjednika Nacionalne agencije za antikorupciju Republike Italije Rafaela Kantonea. 

Tom prilikom se zahvalio na konkretnoj i dosljednoj podršci koju je Italija do sada pružala Crnoj Gori na evropskom i evroatlantskom putu i naglasio da je Italija država sa kojom Crna Gora ima najintenzivniju saradnju, fokusiranu na oblasti pravosuđa, vladavine prava, slobode i bezbjednosti, zaštite životne sredine, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Brajović je podsjetio da je Crna Gora prva zemlja kandidat na koju se primjenjuje novi pristup u pregovorima, koji podrazumijeva da se poglavlja 23 i 24 otvaraju na početku i ostaju otvorena do zatvaranja svih ostalih poglavlja.

Šef crnogorskog parlamenta je uvjeren da će naša država u procesu usklađivanja sa pravnom tekovinom EU u ovoj oblasti, ostvariti vidljive rezultate kako u prevenciji, tako i u borbi protiv korupcije. Svjesni smo činjenice da vladavina prava, predstavlja ključni faktor daljeg razvoja.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, ukazali na značaj borbe protiv korupcije, koja je u fokusu svih zemalja članica EU i ocijenili da je efikasno sprovođenje donijetih zakona od ključne važnosti, kako u prevenciji korupcije, tako i u njenoj represiji. 

Zajednički je ocijenjeno da je današnja posjeta predsjednika Nacionalne agencije za antikorupciju Republike Italije Rafaela Kantonea veliki doprinos daljem jačanju saradnje u ovoj oblasti, što će ubuduće rezultirati novim modelima unaprjeđenja antikorupcijskih politika.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Vinćenco del Monako.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније