Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

27. 06. 2017. 20:13   >>  19:47

ĐUKANOVIĆ - DURMIŠI

Odnose sa Kosovom podignuti na najviši nivo

Stvoreni su uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Mila Đukanovića i kosovskog ambasadora u Podgorici Skendera Durmišija.

"Đukanović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su stvoreni uslovi da se diplomatski odnosi Crne Gore i Kosova podignu na najviši nivo, izražavajući uvjerenje da će to biti važna karika za unapređenje bilateralnih odnosa, za povjerenje i razumijevanje koje dvije države u kontinuitetu razvijaju", saopštio je DPS.

U tom smislu, kako se navodi, Đukanović je istakao važnost snaženja regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, podsjetivši da je to jedan od uslova za napredovanje država zapadnog Balkana prema članstvu u EU, što je, kako j ocijenio, garancija trajne stabilnosti i bezbjednosti.

"Ambasador Durmiši je čestitao Đukanoviću lično na članstvu Crne Gore u NATO i na ostvarenom napretku u procesu EU integracija, ističući da je to rezultat jasne vizije, odlučnosti i napora koji zaslužuju najveće pohvale i dodao da će uspješno iskustvo Crne Gore biti primjer Kosovu i ostalim državama regiona. Ambasador je zahvalio Đukanoviću za prijateljsku podršku pruženu Kosovu tokom procesa konsolidacije njegovog međunarodnog položaja i subjektiviteta", navodi se u sopštenju.

Takođe, na sastanku je iskazana obostrana spremnost za nastavak saradnje i produbljivanje dijaloga na svim nivoima, sa posebnim fokusom na oblast ekonomije i kulture u cilju daljeg jačanja veza i približavanja dva naroda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније