Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

28. 06. 2017. 14:56 >> 16:12

VUKČEVIĆ PORUČIO

"Propali tenderi Cetinje koštali milion"

Iako je prošlo 12 godina od najave izgradnje žičare od Kotora do Lovćena, a u međuvremenu su godine prolazile sa fizibiliti studijama, nacrtima elaborata, idejnim rješenjima i tenderima, kako stvari stoje nje neće biti ni u 2017, kazao je član Predsjedništva SDP Cetinje Marko Vukčević u otvorenom pismu gradonačelniku Cetinja Aleksandru Bogdanoviću. On je kazao da su propali tenderi, studije i elaborati koštali Prijestonicu preko milion eura u posljednjih 10 godina.

"Ta suma je oko 15 odsto budžeta Prijestonice i mogla je biti utrošena u manje bitne stvari od nepostojeće žičare: kupovinu ultrazvučnog aparata ginekološkom odjeljenju i osavremenjavanje dotrajale opreme iz prošlog vijeka, ili projekte obrazovanja i kulture, ili sportsku halu i dječija igrališta, ili uređenje gradskih parkova, ili izgradnju doma za penzionere, ili nova radna mjesta... Ovako, novac poreskih obveznika utrošen je u deceniju Vaših pretpostavki i devalviranih predizbornh obećanja o virtuelnom projektu kojem još ni temelja nema, s ciljem `da živimo bolje`", naglasio je Vukčević.

On je upitao, budući da je studija za projekat žičare bila urađena od strane Austrijske agencije za razvoj, da je novac dala Vlada Austrije a žičara u Gracu korištena kao komparativni model, da li je Prijestonica razmatrala da im prepusti kompletan projekat.

Vukčević je podsjetio da je okupaciona vlast Austrougarske monarhije prije stotinu godina, u vihoru Prvog svjetskog rata, "odlučila da izgradi žičaru Kotor – Cetinje bez preizbornih obećanja `mi znamo kako` i, za razliku od DPS vlasti, u tome uspjela – u ratnim uslovima, za pola godine!"

"Lako ćemo objasniti Marini Abramović, Brosnanu i Depardjeu, stotinama zaposlenih u fabrici čokolade, solarnih panela i medicinskih markera, radnicima hotela Lokanda i multifunkcionalnog projekta MACCOC u Gornjem Obodu, studentima i profesorima univerzitetskog kompleksa na lokalitetu Stari Obod, publici na utakmici Lovćen - Hajduk, ali kako reći svim turistima kojih je po pravilu 12 odsto više nego u istom periodu lani, oduševljenim urednim vodosnabdijevanjem i kvalitetno rekonstruisanim Trgom kralja Nikole i Njegoševom ulicom – da neće moći najdužom žičarom na svijetu od Kotora do Cetinja da se poklone relikvijama u Cetinjskoj pećini ni ove godine, i da bi bilo najbolje da navrate u predizbornoj kampanji da uvjere da žičara samo što nije, časnu im DPS riječ dajete?", saopštio je Vukčević.

On je poručio da su turisti primorani da zovu za informacije Budvi i Podgoricu i pitaju taksiste i građane kako da izađu iz Prijestonice, jer još uvijek nije sagrađena najavljena autobuska stanica.

"Cetinjani su naučili da čekaju – mladi na Birou rada, oni stariji na raskrsnici čeličeći se u sportu putovanja `na stop`, a svi kolektivno na Vašu `evropsku budućnost prijestonice`: od urednog vodosnabdijevanja preko novih radnih mjesta do buđenja usnule ekonomije i žičare koja sve to savršeno povezuje `sigurnim korakom` Kad biste makar obećali stoperima da ćete stvoriti pretpostavke za jednu `pečurku` na raskrsnici da se po suncu i kiši imaju đe skloniti od vremenskih nepogoda dok im brige nose gondole lovćenske žičare, bilo bi to od kapitalnog značaja", istakao je Vukčević.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније