Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

28. 06. 2017. 15:42   >>  18:39 8

LEKIĆ PITA

Da li je "krnji parlament" partner EU?

Lider Demosa Miodrag Lekić pozvao je nadležne u institucijama Evropske unije da saopšte da li je njima, kako je kazao, "krnji parlament" institucionalni partner i da li je, u trenutnim uslovima, moguće napredovati ka članstvu u EU.

 

"Da li je stvarno ova neregularnost, institucionalna, sa krnjim parlamentom na čelu, partner Evropske unije i da li su mogući reformski, integracioni procesi prema Evropskoj uniji sa takvim institucijama koje su, ili na ivici neregularnosti, ili su neregularne", pitao je Lekić nadležne instance Evropske unije, među kojima i šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aiva Orava.

Lekić je, komentarišući izjavu premijera Duška Markovića pred Evropskim savjetom, kazao da se simulira normalnost, te da se opozicija opanjkava, kao snaga koja bez razloga bojkotuje parlament.

"Namjerno se izbjegava reći da se ne radi o taktičkom potezu opozicije, već o jednoj demokratskoj reakciji na pretenziju da je 16. oktobar bio normalan izboran dan", istakao je Lekić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније