Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 06. 2017. 17:31 >> 17:03
3

ŠAVNIK

Dio plata Demokrata za školu u Slatini

Poslanici Demokratske Crne Gore odvojiće "najveći dio svojih plata" kako bi pomogli obnovu osnovne škole "Jovan Ćorović“ u selu Slatina, u Šavniku. Time su, kako su naveli, odlučili da izađu u susret mještanima koji su, u razgovoru sa liderom te partije, Aleksom Bečićem, istakli da ih raduje što ovaj drobnjački kraj još uvijek ne napušta mlađe stanovništvo, štaviše, u Slatini raste natalitet. Slatinjani su poželjeli da se takav trend održi i istakli da bi im u tom cilju bila neophodna obnova osnovne škole, kako bi se roditelji djece tog uzrasta odlučili za ostanak na selu.

Demokrate podsjećaju da su do sada, od svojih poslaničkih plata, pomogli dvije seoske škole, na Ilinom brdu u Pljevljima i u Stanjevića rupi u Piperima.

Bečića je, u razgovoru sa mještanima Slatine, interesovalo na koji bi se način mogao unaprijediti život na ovom području i spriječiti iseljavanja iz njega kakva su, kako je kazao, već zadesila mnoga crnogorska seoska područja.

Mještani su se požalili na lošu putnu infrastrukturu kojom se ne ostvaruje kvalitetna komunikacija između sela i opština Šavnik i Žabljak. Iz tog razloga, nekoliko gazdinstava koja se poljoprivredom i stočarstvom bave na visokom nivou ne uspijevaju da plasiraju svoje proizvode, saopštile su Demokrate, uz ocjenu da Slatina ima potencijale i za izgradnju fabrike vode, za preradu stočarske hrane i razvoj seoskog turizma. Međutim, nijedna od tih mogućnosti se ne koristi, konstatuje se u saopštenju Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније