Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

28. 06. 2017. 18:37 >> 18:11
5

NIKOLIĆ U ITALIJI

Prijateljski odnosi dva naroda kroz istoriju

Spona dva naroda, utkana u istoriji, ogleda se danas u izuzetno dobrim i prijateljskim odnosima između dvije države, istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić.

Nikolić se u okviru zvanične posjete Italiji, susreo se sa predstavnicima udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore u Italiji i Italija-Crna Gora "Kraljica Jelena", Danijelom Đurđević, Norbertom Kaćaljom i Martom Musini.

Predsjednica udruženja Danijela Đurđević predstavila je aktivnosti obje organizacije i projekte koji su usmjereni na afirmaciju kulturne baštine Crne Gore, posebno na aspekte koji istorijski povezuju Italiju i Crnu Goru.

"Početna ideja formiranja Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore bila je u prikupljanju podataka o broju iseljenika iz Crne Gore u Italiji, međutim, prema riječima predsjednice udruženja, brojni su izazovi i problemi u preciznom determinisanju brojnosti dijaspore u Italiji", piše u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Potpredsjednik i sekretarka Udruženja Italija-Crna Gora "Kraljica Jelena" izrazili su zainteresovanost za kulturnu povezanost dva naroda i informisali Nikolića o projektima koji imaju za cilj približavanje Crne Gore i crnogorske kulture Italiji i Italijanima.

"Spona dva naroda, utkana u istoriji, ogleda se danas u izuzetno dobrim i prijateljskim odnosima između dvije države", istakao je Nikolić.

"Na sastanku je izražena podrška Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, kao matičnog skupštinskog tijela za pitanja dijaspore, aktivnostima oba udruženja, usmjerenim prvenstveno na predstavljanju i promociji Crne Gore, približavanju njene kulture, tradicije, bogate istorije, ali i neizostavnih prirodnih ljepota", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније