Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2017. 08:37   >>  14:49 12

GO BEZ DANILOVIĆA

Rascjep i u Demosu?

Sjednica Glavnog odbora Demosa na kojoj je trebalo da se raspravlja o analizi rezultata lokalnih izbora kao i odgovornosti vrha stranke za seriju loših izbornih rezultata nije održana zbog nedostatka kvoruma, piše današnja štampa.

Na sjednicu sa svojim saradnicima nije došao zamjenik predsjednika partije i predsjednik Izvršnog odbora Goran Danilović, čime je blokirao rad Glavnog odbora.

"Bez Danilovićeve ekipe nije bilo kvoruma tako da je lider Demosa Miodrag Lekić održao neformalni sastanak gdje je razrađivan scenario nakon vrlo vjerovatnog raskola", rekao je Pobjedi izvor blizak vrhu Demosa.

Sjednici GO Demosa su, prema Daniloviću, prisustvovala 23 od 83 člana.

Danilović će, objavile su Vijesti, zatražiti održavanje vanredne izborne konvencije stranke na kojoj bi, između ostalog, bio izabran i novi predsjednik.

"Nijesam bio na sjednici iz vrlo preciznog razloga, jer sam potpisnik statutarnog zahtjeva, i to iza kojeg stoji apsolutna većina članova GO, kojim se traži održavanje prve vanredne izborne skupštine Demosa. I nije usmjerena ni protiv koga lično, nego se njome zahtijeva da se svaki unutrašnji nedostatak Demosa i svaki budući rad riješi na način da izaberemo u skladu sa statutom i vremenskim rokom koji je između 30 i 60 dana sve organe Demosa nanovo. To podrazumijeva i predsjednika, i predsjednika Izvršnog odbora, i Glavni odbor i potom sve druge", kazao je Danilović za Vijesti.

Iz Demosa su za TV Vijesti kazali da se sastav koji je prisustvovao jučerašnjoj sjednici, koju je zakazao Lekić, zalaže se za očuvanje početnih programskih, isključivo građanskih načela Demosa.

Takođe, Pobjeda piše da Danilović, zajedno sa Radonjićem ima većinu u Glavnom odboru Demosa.

"Da se Demos nalazi pred rascjepom pisala je Pobjeda prije nekoliko nedjelja. Tada je grupa funkcionera predvođena članovima Predsjedništva Ankom Vukićević, Srđanom Pavićevićem, Seadom Sadikovićem i Zoranom Miljanićem zaprijetila odlaskom ukoliko se nastavi dalja klerikalizacija te stranke koju personifikuje Goran Radonjić, najbliži saradnik Gorana Danilovića. Razlog za nezadovoljstvo je bila odluka Radonjića, koji je sredinom marta sa sveštenikom SPC osveštao prostorije odbora te stranke koje se nalaze u Bloku pet u Podgorici. Taj čin je zasmetao crnogorskoj struji unutar Demosa koju predvodi poslanica iz Nikšića Anka Vukićević, koja je smatrala da takav postupak ne priliči građanskoj stranci i da je više blizak konzervativnim, desničarskim strankama", piše Pobjeda.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније