Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2017. 14:49 >> 14:50
12

DAJKOVIĆ SAOPŠTIO

Danilović kreće u otimanje partije

Ponašanje Gorana Danilovića je, blago rečeno, sumnjivo - u ovako izazovnom i teškom trenutku za cjelokupnu opoziciju, pa i Crnu Goru, taj čovjek, mogu slobodno reći, pokreće partijski puč i kreće u klasično otimanje partije, nizom zakulisnih i anti-demokratskih radnji, saopštio je član Izvršnog odbora DEMOS-a Vladislav Dajković.

Mediji su danas objavili da može doći do raskola u Demosu.

Naime, Sjednica Glavnog odbora Demosa na kojoj je trebalo da se raspravlja o analizi rezultata lokalnih izbora kao i odgovornosti vrha stranke za seriju loših izbornih rezultata nije održana jer se Danilović sa svojim saradnicima nije pojavio i pa nije bilo kvoruma za njeno održavanje. Danilović će, kako je objavljeno, zatražiti održavanje vanredne izborne konvencije stranke na kojoj bi, između ostalog, bio izabran i novi predsjednik.

"Predsjednik Lekić je u prethodnom periodu insistirao na konsolidaciji partije i analizi dosadašnjih rezultata, što je izazvalo svojevrsan otpor kod gospodina Danilovića, koji je odbijao da prihvati norme rada i programske principe ustanovljene prilikom osnivanja Demosa. To je kulminiralo njegovim, vjerovali ili ne, nedolaskom na sjednicu GO partije, čiji je on drugi čovjek", saopštio je Dajković.

On je kazao da su sumnjivi Danilovićevi motivi.

"Da je interes i oporavak DEMOS-a cilj gospodina Danilovića, on bi predstavio svoju inicijativu na javan i demokratski način svim članovima GO, a ne samo odabranoj grupaciji, što sve upućuje da se radi o klasičnom političkom razbojništvu, sa veoma sumnjivim motivima i metodologijom koja je bliža UDBI, nego demokratskim partijskim principima", kazao je Dajković.

On je naveo da je Danilović kao funkcioner DEMOS-u obavljao sedam različitih funkcija.

"Od ministra MUP-a, šefa IO, šefa za finansije, šefa izborne kampanje Ključa, šefa kampanje u Herceg Novom, šefa za video spotove i šefa Poslaničkog kluba, ali to čovjeku njegovih apetita, očito, nije bilo dovoljno", kazao je Dajković.

On je istakao da se DEMOS okupio oko ideje predsjednika partije Miodraga Lekića.

"Naglašavam da smo se svi mi okupili oko ideje Miodraga Lekića, čovjeka koji i dalje na najbolji mogući način personalizuje osnovna načela DEMOS, a to su, prije svega, građanska i multikulturalna Crna Gora i politički fer plej. Apelujem na gospodina Gorana Danilovića da ne radi ono što je očigledno navikao da radi u svojih prethodnih četiri–pet političkih partija i organizacija, u suprotnom, nek bude spreman da preuzme odgovornost za sve što sleduje, uz podsjećanje: i Darko Pajović je imao većinu, kojom Danilović sada licitira", zaključio je Dajković.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније