Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

06. 07. 2017. 07:48 >> 07:22
6

LIDER BS-A

Nurković će naslijediti Husovića?

Ministar saobraćaja Osman Nurković mogao bi da naslijedi Rafeta Husovića na mjestu predsjednika Bošnjačke stranke (BS), sazanju "Vijesti".

Husović je kolegama u vrhu partije najavio da će se povući sa čela partije, a prema navodima radija Antena M povlačenje bi mogao ozvaničiti na sjednici Glavnog odbora koja je zakazana za subotu. 

Prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti" iz BS Husović je i ranije nagovještavao da bi čelo stranke mogao napustiti narednog maja, ali je tu odluku ubrzao kako bi stranački vrh bio spreman za izbore u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju i Podgorici koji bi trebali da se održe naredne godine. 

Sagovornici "Vijesti" navode da će za novog predsjednika biti kandidovan Nurković, kao uticajan predstavnik partijske centrale iz Rožaja.

"Nurković je veoma uticajan u stranci i predstavlja najjači rožajski odbor, zbog čega je najizglednije da naslijedi Husovića. Iako su u ostalim odborima na sjeveru sumnjičavi prema njegovoj kandidaturi, Nurkoviću na ruku može ići i podrška premijera Duška Markovića koji je veoma zadovoljan saradnjom sa ministrom saobraćaja. Kao i Husović i Nurković je blizak sa reisom Islamske zajednice Rifatom Fejzićem, što bi mu moglo pomoći da obezbijedi podršku članstva i dijela javnosti", kazao je sagovornik "Vijesti" iz BS-a. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније