Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 07. 2017. 11:44 >> 11:16
6

IVANOVIĆ O DEMOKRATAMA

Obećali pobjede, dobili podjele

Aktuelna vlast u Budvi, svojim političkim izjavama, čini sve da održi političku napetost i time održava ozbiljne društvene podjele u Budvi, zanemarujući da je slogan predvodnika upravo te vlasti "Pobjede, a ne podjele", ocijenila je predsjednica odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva, Anđela Ivanović.

 

Ona je ocijenila da je arogantno ponašanje sa hvalospjevima o sopstvenim navodnim uspjesima, postalo prepoznatljivo ponašanje nove lokalne vlasti u Budvi.

"Vjerovatno se na ovaj način pokušava prikriti odustanak od najvažnijih izbornih obećanja ove političke grupacije, predvođene Demokratama. Ipak je teško prikriti da smo umjesto obećane depolitizacije u lokalnoj upravi dobili kontinuitet u strogo partijskom zapošljavanju. Odgovorni i stručni profesionalci su zaobiđeni, a odgovorna mjesta su zauzeli najpovjerljiviji partijski kadrovi", tvrdi Ivanović.

Ističe da su kriterijumi za dodjelu privremenih lokacija bili gotovo identični kao i kod prethodne vlasti, jer je zbrinjavano sopstveno biračko tijelo.

"Nedostatak kreativnosti i odsustvo drugačijeg modela funkcionisanja lokalne samouprave u odnosu na prethodnu vlast, najubjedljivije govori o nastavku lošeg kontinuiteta i nedostatku dobrih ideja. Svakodnevno hvalisanje o poštovanju Zakona ne zaslužuje poseban komentar, jer je valjda najnormalnije očekivati da optinski funkcioneri poštuju Zakone u svom radu. Koliko su ovakve poruke politikanske najbolje nam svjedoči sjećanje, jer je i bivša vlast papagajski ponavljala da je zakonito funkcionisala, a na kraju je funkcionisala iz Spuža", kazala je ona.

Osim, kako je rekla, produbljivanja postojećih podjela u gradu, "stalnim artikulisanjem napetosti pokušavaju se prikriti brojne slabosti u funkcionisanju lokalne vlasti i njenih javnih preduzeća". 

"Lokalna vlast u Budvi čini najveću grešku, jer sebe stalno upoređuje sa svojim prethodnicima, zanemarujući pritom da je njihovo obećanje građanima bilo, da će biti potpuno drugačiji od ranije vlasti. Nažalost, kontinuitet u nedostatku stručnosti, profesionalizma, odgovornosti i politizaciji svega i svačega je vidljiv svim građanima Budve, pa i onim najdobronamjernijim. Mi iz Crnogorske jasno poručujemo lokalnoj vlasti da se iskorak mora tražiti u potpunom diskontinuitetu sa ranijom vlašću, u drugačijem modelu funkcionisanja, u novim poslovnim idejama i planovima. Neophodno je upoređivanje sa uspješnim i dokazanim modelima funkcionisanja lokalne zajednice iz uspješnih država i društava, a ne sa prevaziđenim i otuđenim modelima sa naših prostora. Lako je priznati da je sve uspjeh, ako se poređenje pravi sa ranijom DPS vlašću, ali relativan, nedovoljan i bez vrijednijih rezultata, koji su Budvi tako neophodni", istakla je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније