Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 06. 2013. 17:06 >> 17:20
4

PARCIJALNO

DF neće na premijerski sat

Poslanici Demokratskog fronta neće učestvovati sjutra na sjednici Skupštine posvećenoj premijerskom satu, ali će nastaviti rad u odborima i međunarodne aktivnosti, rekao je šef tog poslaničkog kluba Goran Danilović.

On je kazao da premijerski sat, u situaciji u kojoj je, kako je rekao, premijer Milo Đukanović jedan od vinovnika zloupotrebe državnih resursa u predsjedničkoj kampanji, nije izazov.

"Kao što smo i obećali javnosti, mi ćemo nastaviti sa radom u odborima, i sa našim međunarodnim aktivnostima, kako bi bili aktivni i u kreiranju posljenje dvije tačke dnevnog reda, koje se tiču naše ranije odluke, tako da definitvno u međuvremenu nećemo mijenjati taj svoj stav o učešću na plenumu", rekao je Danilović agenciji MINA.

On je podsjetio da je predsjedništvo DF-a i ranije saopštilo da će parcijalno i selektivno prisustvovati radu plenuma.

"I da će od toga kako se bude radilo u Anketnom odboru, i šta budu rezultati tog i rada radne grupe koja treba da pripremi set izmjena zakona kojim bi se utvrdilo povjerenje u birački proces, zavisiti i naš odnos prema parlamentu i prema političkoj situaciji u Crnoj Gori", precizirao je Danilović.

On je kazao da je Đukanović "spiritus movens" izborne krađe na predsjedničkim izborima.

"I dok on i oni koji su to radili u njegovo ime ne odgovore na pitanje zašto su radili nedopustive i nezakonite stvari u minulom izbornom procesu, sa takvim premijerom, teško je moguće uspostaviti komunikaciju", ocijenio je Danilović.

Prema njegovim riječima, Đukanović se potrudio da na mjesto predsjednika, mimo zakona i mimo građana, ubaci svog stranačkog podpresjednika, navodeći da on ne zaslužuje trenutnu pažnju DF-a.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније