Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

09. 07. 2017. 14:13 >> 13:46
15

FEĐA DIMOVIĆ

Frontmen BS-a brani Medojevića

Beogradski advokat Feđa Dimovića koji je i frontmen grupe "Beogradski sindikat" zastupaće predsjednika Pokreta za promjene (PzP) i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića u sudskom procesu i podizanja optužnice od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a vezano za slučaj pranja novca, saopšteno je danas iz PzP.

"Velika mi je čast da obavijestim javnost da sam se uključio u odbranu Nebojše Medojevića, kao njegov advokat i dio njegovog pravnog tima. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi montirani politički proces protiv Medojevića, sa fabrikovanim optužbama da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. 29. juna 2017. glasovima vladajuće većine Skuptina Crne Gore ukinula je poslanički imunitet Medojeviću, a na zahtjev glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji nije prezentovao ni jedan jedini konkretan dokaz protiv mog branjenika", istakao je Dimović, saopšteno je iz PzP.

Interesantno je, dodaje, da i nakon oduzimanja imuniteta, Medojević još uvijek nije formalno okrivljen.

"Što samo dokazuje da je ovo progon, a ne krivični postupak. U pitanju je odmazda za veliku hrabrost koju ovaj čovjek pokazuje u svojoj borbi protiv autoritativnog režima u Podgorici, čiji su pojedinci ujedno i pripadnici 'Balkanske konfederacije organizovanog kriminala', koja godinama razara institucije i ukida slobode i ljudska prava građana u Srbiji i Crnoj Gori. Svi mi koji koji danas branimo Nebojšu, branimo ideal slobode i potrebu da živimo u normalnom demokratskom društvu, u kome će vladati zakon, a ne sila i kriminal", zaključio je Dimović.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније