Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: VOA, Objavio: I. P. ]

14. 07. 2017. 07:43 >> 11:28
28

KALUĐEROVIĆ VJERUJE

Biće još pritisaka na Crnu Goru

Ruska vojna obavještajna služba i njeni saradnici direktno su umiješani u organizovanje pokušaja državnog udara čiji cilj je bio da se postavi vlada koja je prijateljska Moskvi i omete put Crne Gore u NATO, ocijenjeno je pred pred članovima Odbora za oružane snage američkog Senata.

 

Pritisak Rusije na Balkan i jugoistočnu Evropu neće se zaustaviti na pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, zaključeno je na pretresu u senatskom Odboru za oružane snage, kojim je predsjedavao Džon Mekejn. 

"Poruka Putinu i svim drugim tiranima je da ne mogu da kontrolišu slobodnu volju ljudi, ni u jugoistočnoj Evropi, niti bilo gdje u svijetu", rekao je predsjedavajući Mekejn.

Što ne znači da neće pokušati. Na to upozorava i ambasador Crne Gore u Vašingtonu Nebojša Kaluđerović.

"Članstvo Crne Gore u NATO-u Rusija često predstavlja kao privremeno rješenje protivno volji crnogorskog naroda. Očekujemo da se pritisak nastavi, ne samo na Crnu Goru nego i na zemlje u regionu, koje nisu članice NATO-a ili EU", rekao je on.

Januš Bugajski iz Centra za analizu evropske politike smatra da naredna zavjera Moskve može biti da srpske lidere u BiH okrene protiv muslimana, ili da izazove sukobe Albanaca i Makedonaca, ili sukob između Srbije i Crne Gore.

"Za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori optuženi su, između ostalih, srpski nacionalisti. Srpska vlada je pomogla u tome da se oni identifikuju, ali je svjesna da isto može da se desi i u Srbiji, ukoliko prekine veze sa Moskvom", smatra Bugajski.

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније