Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 06. 2013. 08:10 >> 14:32
37

NE PODNOSI OSTAVKU

Đukanović: To što ste čuli, mačku o rep

Predsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je u Skupštini da 13. jula neće podnijeti ostavku na tu funkciju. Đukanović je odgovarajući na pitanje lidera Socijalističke narodne partije Srđana Milića, kazao je da ga ne zanima to što je, i ako je Milić, pričao sa nekim iz Brisela."Neću podnijeti ostavku i molim Vas da o tome ne govorite nikom", kazao je Đukanović u Parlamentu. Za aferu "Snimak", premijer kaže da je produkt tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspjeha može doći manipulacijama.

 

Lider Socijalističke narodne partije, Srđan Milić pitao Đukanovića da li je tačna informacija da će 13. jula podnijeti ostavku na tu funkciju. Milić kaže da je to "pitanje svih pitanja".

„Mislio sam prvo da ovaj odgovor zadržim kao tajnu do 13. jula, ali ću Vam reći - neću podnijeti ostavku i molim Vas da o tome ne govorite nikom", kazao je Đukanović.

Milić je na to odgovorio da bi Đukanović, možda i podnio ostavku, ali da to ne smije da učini. "Ja za Vašu duhovitost nemam vremena", kazao je Milić.

"Mene ne interesuje šta ste obećali, a kažu da ste u Briselu svašta obećali", kazao je Milić istučući borbu protiv korupcije i kriminala i ponovio da Đukanović treba da podnese ostavku.

"Meni je fascinantna opsesija kojom se bavite mnome i ona govori o ozbiljnom stepenu inferiornosti", odgovorio je Đukanović Miliću. On kaže da ga građani poznaju 23 godine i 23 godine ga podržavaju.

 

"Gotovo da ste i Vi tu 23 godine, sve te godine ja sam u vlasti, a vi u opoziciji, pametan čovjek bi iz toga izvukao nauk", poručio je Đukanović Miliću.

Đukanović kaže i da pažljivo sluša glasove i poruke. "Uopšte me ne interesuje Vaš stav", poručio je Đukanović.

"Uvijek sam se odnosio prema tome da svakog čujem, ali da postupam u skladu sa onim što je moja procjena nacionalne odgovornosti za koju su mi građani dali podršku. To što ste Vi čuli, u tom uskom krugu, zajedno sa svim vašim saradnicima možete vezati mačku o rep", poručio je Đukanović Miliću. On je Miliću poručio da se pozabavi svojom partijom.

Milić je pojasnio da je bio u zvaničnoj posjeti Briselu. "Rekao sam najznačajniji evropski dužnosnik, reako sam da mi niko ništa nije na uvo pričao nego vrlo glasno na engleskom kazao, bio je tamo i ambasador Crne Gore, da li to nekom smeta mene to ne interesuje", poručio je Milić.

Đukanović je kazao da je Milić pominjao transkripte sa sastanka u Briselu. "Danas sam bio u prilici da čujem da postoji nešto što bi mene trebalo obavezivati, pa ako je tako da to učinimo odmah javnim. To što ste pričali sa bilo kim, ako ste pričali, to mene ne zanima, to neka ostane dio vaše male tračarske priče", poručio je Đukanović.

Azra Jasavić iz Pozitivne Crne Gore pitala je premijera da višegodišnja izborna "berza glasova", koja je proizvela aferu Snimak, prouzrokuje Vladi probleme u kadrovskoj politici. "Tražili ste kovertirane ostavke funkcionera, naš prijedlog je da ih aktivirate", kazala je Jasavić.

"Izborna berza glasova", kako kaže Đukanović karakteristika je svakog demokratskog društva.

"Afera "Snimak" je produkt tipično balkanske političke iluzije da se do izbornog uspjeha može doći manipulacijama, manirima slabića svjesnog da nije u stanju da se biračima predstavi novim kvalitetom, stoga opredjeljenog da svoj hendikep pokuša nadomjestiti diskreditovanjem političke konkurencije.

Tako su "Snimak" i razni drugi snimci postali manje viže obavezan dio folklora, svake predizborne kampanje", poručio je Đukanović.

 

Inače, Premijerski sat je počeo minutom ćutanja, zbog tragično nastradalih rumunskih državljana, kao i poginulih mladića u Baru.

 

 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније