Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

15. 07. 2017. 12:30 >> 12:34
20

KNEŽEVIĆ SMATRA

Nestranački kandidat pobijedio bi Đukanovića

Zajednički nestranački kandidat opozicije može pobijediti kandidata Demokratske partije socijaliste (DPS), Mila Đukanovića, na predsjedničkim izborima, saopštio je jedan od čelnika Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević.

On je poručio da je DF spreman da predloži nestranačku ličnost kao zajedničkog kandidata opozicije.

"Nijedan predsjednik opozicione stranke ne može pobijediti kandidata DPS–a, i tu realnost treba uvažiti. Iskustvo koje smo imali 2013. godine potvrdilo je da opozicija ujedinjena samo oko nestranačke ličnosti može pobijediti kandidata režima", kazao je Knežević agenciji Mina.

On je naveo da "udbaška istraživanja javnog mnjenja, poput onog Srđe Darmanovića, u kojima se prepariranim procentima podrške iskrivljuje stvarnost, mogu navesti jedan broj opozicionih lidera da se, žargonski rečeno 'prospu' na izborima".

Prema njegovim riječima, to "prosipanje" bi kao rezultat imalo nekoliko slabih opozicionih kandidata i pobjedu Đukanovića u prvom krugu.

"Moja je dužnost da ukažem da DPS upravo priželjkuje ovakav scenario i namjerno pumpa politički ego pojedincima iz opozicije kako bi ih kasnije gurnuo u političku provaliju", kazao je Knežević.

On se, kako je rekao, nada da opozicioni lideri neće upasti u tu zamku i da će biti dovoljno mudri da se svi okupe oko nestranačke ličnosti.

Knežević je naveo da DF, kao ubjedljivo najjači opozicioni savez, ima odgovornost da proces izbora i predlaganja nestranačke ličnosti kao predsjedničkog kandidata ni u jednom trenutku ne bude predmet dnevno političkih kalkulacija, a posebno da ne bude povod za sukobljavanja na opozicionoj sceni.

"Svjesni te odgovornosti, u skladu sa interesima, ne samo DF–a, već i ostatka opozicije, sprovodimo redovne aktivnosti koje će rezultirati izborom osobe koja bi bila pravi reprezent svih građana Crne Gore", rekao je Knežević.

Kako je naveo, ostatku opozicije je poznat stav DF-a o nestranačkoj ličnosti kao zajedničkom opozicionom kandidatu na predsjedničkim izborima.

"Kao što smo bili otvoreni za razgovor o zajedničkim protestima, Vladi i parlamentu u sjenci i drugim vidovima opozicionog djelovanja, tako smo spremni i za razgovor na ovu temu", poručio je Knežević.

Nažalost, kako je kazao, jedan broj opozicionih stranaka prolazi kroz ozbiljnu krizu i podjele koje će izgleda rezultirati stvaranjem novih političkih subjekata.

On je dodao da jedan broj opozicionih stranaka uopšte ne želi da razgovara ni na jednu od ovih tema i vodi nejasnu i neodređenu politiku.

"Zato je DF kao najjači opozicioni subjekt dužan da preuzme odgovornost i svojim djelovanjem pokuša pomiriti ove krajnosti koje egzistiraju na opozicionoj sceni", naveo je Knežević.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније