Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

15. 07. 2017. 13:09 >> 12:44
3

VUKIĆEVIĆ NAVODI

U NK primijenjeno pravilo selektivnosti

Poslanica Demosa, Anka Vukićević, saopštila je da je iz medija saznala da je u nikšićkom odboru te partije izabrano novo rukovodstvo, navodeći da je prilikom prikupljanja potpisa za sazivanje sjednice Skupštine u tom gradu primijenjeno pravilo selektivnosti.

"Pravilo selektivnosti koje je primijenjeno prilikom prikupljanja potpisa za inicijativu o sazivanju vanredne Skupštine, primijenjeno je i prilikom sazivanja sjednice u Nikšiću", rekla je Vukićević.

Kako je kazala, na sjednicu nisu pozvani svi članovi Opštinskog odbora koji su legalno,po Statutu, izabrani na Skupštini opštinske organizacije.

"Ako su svi preostali legalno izabrani članovi pozvani i ako su svi došli, nijesu mogli imati kvorum za donošenje bilo kakvih odluka", navela je Vukićević u saopštenju.

Prema njenim riječima, o sjednici nijesu informisani ni predsjednik Demosa Miodrag Lekić, ni ona kao poslanica i članica Glavnog odbora iz Nikšića.

"Ekipa okupljena oko predsjednika Izvršnog odbora, Gorana Danilovića ima pravo da se organizuje kako hoće, ali na način na koji to sada čini, ne i u ime Demosa. Minimum pristojnosti nalaže da se poštuje Statut koji je imenovani skrojio po svojoj mjeri, dajući sebi previše ovlašćenja", kazala je Vukićević.

Ona je navela da građani svoje Ustavom zagarantovano pravo da biraju i budu birani ostvaruju preko političkih partija.

"Selektivnim pozivanjem Danilović krši Ustav i članovima Demosa uskraćuje mogućnost da u okviru partije biraju i budu birani", ocijenila je Vukićević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније